Antena 3 CNN Actualitate Locale Polițist local din Arad, reținut pentru tortură, după ce a luat un tânăr de pe stradă şi l-a bătut până a murit

Polițist local din Arad, reținut pentru tortură, după ce a luat un tânăr de pe stradă şi l-a bătut până a murit

Un polițist local din Arad a fost reținut pentru tortură, în noaptea de miercuri spre joi, în cazul decesului unui bărbat de 32 de ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2023   •   13:54

Un agent al Poliției Locale din Arad, Florin Nicolae Liber, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Arad, a fost reţinut şi este cercetat pentru tortură urmată de moartea victimei, după ce la mijlocul lunii iulie a ridicat de pe stradă un bărbat care ar fi fost agresiv cu trecătorii şi l-a dus la sediu pentru a fi amendat, însă acolo l-ar fi bătut crunt, victima suferind, printre altele, ruptură de cord.

Reținerea s-a produs în contextul morții lui Mircea-Vișan Muzsunye, în vârstă de 32 de ani, bărbat din Lipova, Arad, în cazul căruia familia acuză că agenți ai Poliției Locale l-au omorât în bătaie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conform unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, polițistul de 29 de ani este cercetat pentru tortură.

În iulie, administratorul unei case de schimb valutar din orașul Arad a sesizat telefonic Poliția Locală Arad despre comportamentul agresiv al unui bărbat care consuma substanțe halucinogene din pungă și agasa trecătorii.

Citește și: Familia unui tânăr din Arad acuză poliţiştii locali că l-ar fi snopit în bătaie până a murit

Trei polițisti locali au intervenit la caz.

Aceștia au imobilizat și încătușat individul cu forța și l-au dus la sediul poliției.

În parcare, doi dintre polițiștii locali au agresat bărbatul, încătușat cu mâinile la spate

Unul dintre polițiști l-a lovit cu piciorul în cap, iar celălalt l-a lovit cu piciorul în partea posterioară, „aspecte surprinse de către camerele de supraveghere video instalate pe exteriorul clădirii”.

Ulterior, bărbatul, tot încătușat, a fost condus de către unul dintre polițiști într-un birou, unde polițistul local l-a agresat din nou pe individ.

„Din imagini a reieșit se poate observa că agentul avea în mâna dreaptă un obiect, care posibil să facă parte din dotarea acestuia, respectiv o tonfă”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Mai târziu, în zonă a fost chemată o ambulanță, iar victima este văzută scoasă pe targă din sediu și dusă la spital, unde a murit.

Din necropsie a reieșit că moartea victimei a fost violentă, cauzată de o intoxicație acută cu substanță neidentificată, însă s-a constatat și existența mai multor leziuni produse prin lovire cu și de corpuri dure.

Un poliţist de la judiciar a primit o completare a raportului de constatare preliminară, în care au fost descrise leziunile traumatice externe constatate la necropsie.

„Din raportul medico-legal de necropsie (...) rezultă o stare total diferită faţă de constatarea preliminară anterioară.

Astfel, moartea numitului M. M.-V. a fost violentă

Ea s-a datorat şocului traumatic ca urmare a traumatismului cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală şi toracic cu leziuni de contuzie ale mediastinului, pericardului şi cordului urmate de ruptură de cord, cu hemopericard consecutiv, cu evoluţie rapid agravată de tulburările cascadei de coagulare a sângelui, survenite la un organism tarat, cel mai probabil pe fondul de intoxicaţie etanolică acută, cu sindrom de hepatocitoliză prin necroză de coagulare hepatocitară şi acidoză metabolică severă cu alterarea consecutivă a hemostazei fiziologice”, transmite sursa citată.

În plus, leziunile traumatice externe descrise în conţinutul constatărilor preliminare au putut fi produse prin loviri multiple repetate, cu corpuri dure şi contondente, posibil şi cu un corp contondent de formă cilindrică alungită, în condiţiile care vor fi stabilite de organele de anchetă.

Unul dintre polițiștii locali a fost reţinut, miercuri, pentru o perioadă de 24 ore, iar joi se va propune arestarea sa.

×
Subiecte în articol: Arad politist local bărbat agresat
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close