Antena 3 CNN Actualitate Locale Poliţist prins drogat în timpul serviciului, în Şomcuta Mare | Anchetă majoră la IPJ Maramureş

Poliţist prins drogat în timpul serviciului, în Şomcuta Mare | Anchetă majoră la IPJ Maramureş

Un poliţist din oraşul Şomcuta Mare a fost depistat pozitiv la droguri chiar în timpul serviciului. Conform unor surse, agentul nu era angajat de multă vreme în sistem.

de Vasile Dale    |    25 Apr 2024   •   11:35

Poliţistul de la Poliţia oraşului Şomcuta Mare era de serviciu în momentul în care superiorii au venit în control.

Echipajul din care făcea parte a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât şi cu aparatul drugtest. Unul dintre agenţi a ieşit pozitv la droguri.

Imediat, superiorii l-au dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, unde i-au fost prelevate probe de sânge, dar şi probe de urină pentru a vedea exact ce fel de substanţe a consumat omul legii.

Conducerea poliţiei din Maramureş spune că nu tolerează astfel de incidente şi că aceste controale vor continua atât înainte ca poliţiştii să intre în schimb, cât şi în timpul serviciului.

"Seara trecută, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în cazul unui polițist care urma să înceapă serviciul pe raza de competență a orașului Șomcuta Mare.

Ca urmare a constatării, s-a dispus de îndată retragerea acestuia din dispozitiv. 

De asemenea, polițistul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii prezenței în organism a subsțantelor psihoactive.

În acest caz Compartimentul Control Intern continuă activitățile specifice în vederea dispunerii măsurilor legale.

La intrarea în serviciu, toți polițiștii sunt instruiți și evaluați din punct de vedere al capacității de exercitare a atribuțiilor de serviciu.

Instituția noastră se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia şi nu sunt în concordanţă cu legea", a transmis IPJ Maramureş.

×
Subiecte în articol: politist drogat Şomcuta Mare
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close