Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul din Argeș, acuzat că cererea favoruri intime la interviul de angajare, a fost reținut

Primarul din Argeș, acuzat că cererea favoruri intime la interviul de angajare, a fost reținut

Primarul comunei Călinești, județul Argeș, Mihai Georgescu, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, anunță IPJ Argeș.

Primarul din Argeș, acuzat că cererea favoruri intime la interviul de angajare, a fost reținut
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    27 Iun 2022   •   14:05

"A fost pus în executare mandatul de aducere și s-a dispus măsura reținerii suspectului pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului cu propuneri legale. A fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Argeș", anunță polițiștii argeșeni.

Interviu de angajare cu favoruri intime: "Dacă vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea!"

Edilul comunei Călineşti este acuzat că i-a promis un post în instituţia pe care o conduce, unei tinere de 21 de ani, în schimbul unor favoruri sexuale. Iar probele în acest caz sunt chiar înregistrările audio în care primarul îi descrie fetei fişa postului.

Edilul comunei Călineşti, Mihai Georgescu, a fost înregistrat în timp ce îi oferea unei tinere o funcție în Administrația Locală, în schimbul unor favoruri sexuale.

Victima, o tânără cu 32 de ani mai mică decât el.

Înregistrarea în care primarul îi cere favoruri sexuale unei tinere

Povestea, spune surse din anchetă, ar fi început în urmă cu câteva luni.

Fata s-a plâns anchetatorilor că primarul i-a promis că o angajează. Tânăra în vârstă de 21 de ani este acum agent de pază. Numai că, tot ea a povestit că  prin "am nevoie de tine", edilul i-ar fi cerut favoruri sexuale.

"Te pot angaja pe cabinetul meu, îţi dau 35 de milioane (n.r.3.500 lei)

"Îţi dau liber cât vrei tu, îţi faci viaţa cum vrei, dar când am şi eu nevoie de tine şi vreau să fiu cu tine o oră - două, o zi, să fii la dispoziţia mea"

us acum în faţa faptelor, edilul Mihai Georgescu negă totul: "Sunt un familist convins!"

"Vocea mea este. A fost o convorbire mai lungă, au extras din context. Ceea ce au vrut, să speculeze.  O să îi chem în judecată pe toţi. Nu am niciun fel de legătură, nici cu această tânără, nici cu alte tinere. Sunt un familist convins, sunt un om apreciat de comunitate, probabil că lucrurile bune pe care le fac zi de zi în comunitatrea mea îi înnebuneşte pe unii", a spus primarul Mihai Georgescu, în exclusivitate.

În plus şi localnicii sar în apărarea edilului. Nu de aceeaşi părere sunt colegii de partid ai primarului.  

Primarul din Călinești a fost suspendat de PSD din toate funcțiile politice

Acum, după ce înregistrarea a fost făcută publică, edilul a fost suspendat din toate funcţiile politice, așteptând în continuare rezultatele anchetei în desfășurare. 

În plus a fost deschisă şi o anchetă pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

"Nu dorim să ne implicăm și să discutăm despre viața privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice", a comunicat Biroul de Presă al PSD Argeș.

Edilul spune, într-o postare pe o rețea de socializare, că s-a suspendat. Și le cere iertare social-democraților. Asta în timp ce liberalii i-au cerut demisia.

În zilele următoare, primarul va merge la Parchet să le explice procurorilor cum au stat lucrurile.

×
Subiecte în articol: primar Argeş retinut Călinești
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close