Antena 3 Actualitate Locale Primăria Capitalei cumpără 500 de autobuze noi, cu aer condiționat

Primăria Capitalei cumpără 500 de autobuze noi, cu aer condiționat

26 Iul 2016   •   17:00
Primăria Capitalei cumpără 500 de autobuze noi, cu aer condiționat

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat că a renunţat la ideea achiziţiei de autobuze second-hand în Bucureşti şi va cumpăra 500 de autobuze noi "cu aer condiţionat şi toate dotările necesare".

"Chiar astazi (n.r. luni) s-a finalizat caietul de sarcini si cred ca intr-o perioada destul de scurta de timp vom avea rezultatul acestei licitatii internationale. Zilele urmatoare demaram licitatia pentru primele 300 de autobuze, apoi ne mai dorim inca 200", a declarat Gabriela Firea într-un interviu acordat hotnews.ro.

Primăria Capitalei va plăti în jur de 200.000 de euro pentru un autobuz nou, cu aer condiţionat.

"Pretul in acest moment pe piata libera este in jur de 200.000 euro - un autobuz nou-nout, cu aer conditionat, cu toate dotarile necesare, la standardele actuale, nu generatie mai veche. Practic vom avea 300 de autobuze intr-un timp cat se poate de scurt pentru ca licitatia demareaza chiar in aceste zile. Si ne-am dori ca in perioada urmatroare, dupa ce finalizam aceasta prima etapa a licitatiei, sa incepem una pentru inca 200 de autobuze. Ma veti intreba de ce? Din cele 1.000 de autobuze RATB, doar 600 sunt in trafic, 300 sunt abandonate in autobaza pentru ca nu au piese ori sunt defecte, si chiar daca s-ar cumpara cateva piese, defectiunile sunt prea mari si ar insemna un efort financiar foarte mare. Si am facut calculul impreuna cu directia tehnica din cadrul RATB, doar 500 din cele 1.000 de autobuze ar putea sa fie totusi reparate si sa aiba si aer conditionat si sa arate civilizat. Si atunci ne-ar trebui inca 500 pentru a acoperi tot necesarul Capitalei si zonei metropolitane. De aceea ne dorim sa mai achizitionam", a explicat edilul Capitalei.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close