Antena 3 CNN Actualitate Locale Reprezentanta Primăriei Odorheiu Secuiesc, anunţ important despre lucrarea din curtea internatului prăbuşit

Reprezentanta Primăriei Odorheiu Secuiesc, anunţ important despre lucrarea din curtea internatului prăbuşit

Reprezentanta Primăriei Odorheiu Secuiesc a vorbit despre lucrarea de lângă clădirea internatului școlar. În internat erau cazați 97 de elevi, dar cei mai mulți se aflau în oraș în momentul prăbușirii.

Reprezentanta Primăriei Odorheiu Secuiesc, anunţ important despre lucrarea din curtea internatului prăbuşit
Sursa foto: IGSU
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Dec 2023   •   21:57

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei din Odorheiu Secuiesc, Zörgő Noémi, a anunțat că internatul adăpostea 97 de copii. Totuși, în momentul prăbușirii, cei mai mulți nu se aflau în clădire, deoarece "până la ora 17.00 era activitate liberă".

În interior erau doar patru persoane.

Zörgő Noémi a mai spus că lucrarea care se desfășoară în curtea internatului era autorizată. "Lucrarea a fost autorizată de Primărie în 26 octombrie și vizează construirea gardului și racordarea la rețeaua de canalizare și de apă rece", a precizat Zörgő Noémi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, prima reacţie după incidentul din Odorheiu Secuiesc: "Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple"

Potrivit informațiilor oferite de oficiali, clădirea care s-a prăbușit parțial aparține Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria plătește chirie pentru utilizarea ei de către Liceul Tamási Áron.

Vezi şi: Klaus Iohannis, despre tragedia de la internatul prăbușit din Odorheiu Secuiesc, în care un elev a murit: "Siguranța în școli rămâne o prioritate critică"

Incidentul s-a produs luni la Liceul Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc. Peretele clădirii în care se afla internatul școlii s-a prăbușit. Patru persoane au fost acoperite de resturile clădirii. Una dintre victime, un băiat care a fost scos la suprafață aproape de finalul misiunii, a murit.

În prima parte a intervenției, trei victime, toate fete cu vârste de 16 și 17 ani, au fost extrase de salvatori din clădirea prăbușită.

Acestea se află acum la spital.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close