Antena 3 CNN Actualitate Locale Proaspătă mămică, epuizată și aproape de hipotermie, recuperată de salvamontiști de pe munte

Proaspătă mămică, epuizată și aproape de hipotermie, recuperată de salvamontiști de pe munte

O femeie care a născut în urmă cu doar câteva zile a fost recuperată de salvamontişti, epuizată şi aproape în hipotermie, după ce a urcat pe Vârful Omu. Împreună cu ea mai erau trei turişti. Niciunul nu era echipat corespunzător, deşi ploua şi vântul sufla cu putere.

Proaspătă mămică, epuizată și aproape de hipotermie, recuperată de salvamontiști de pe munte
Sursa foto: Facebook Salvamont Braşov
de Andreea Borboros    |    21 Mai 2023   •   11:29

Toți cei patru turiști au fost coborâți în siguranță la poalele muntelui, acolo unde medicii le-au acordat primul ajutor.

Misiunea salvatorilor montani a fost una contra cronometru și a venit în urma unui apel care anunța că patru persoane din Vâlcea sunt blocate pe vârful Omu.

În momentul în care salvamontiștii au ajuns la cei patru tineri, au constatat că niciunul dintre aceștia nu purta echipament de protecție, în ciuda faptului că temperaturile de pe vârful Omu erau extrem de scăzute, iar vântul sufla cu putere.

Tânăra care a născut în urmă cu câteva zile a fost găsită la un pas să intre în șoc hipotermic. Alți doi tineri au solicitat intervenția salvamontiștilor, asta după ce au anunțat faptul că au pierdut ultima telecabină, care urma să îi ducă la poalele muntelui. 

În aceste cazuri și nu numai, salvamontiștii recomandă turiștilor care se aventurează în astfel de drumeții să își ia toate măsurile de precauție și să fie echipați potrivit temperaturilor din vârful muntelui.

×
Subiecte în articol: Salvamont munte turisti salvamontisti mămică
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close