Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr a rămas blocat pe munte, în zona Vârful Turnu din munţii Piatra Craiului, şi a fost salvat cu elicopterul

Un tânăr a rămas blocat pe munte, în zona Vârful Turnu din munţii Piatra Craiului, şi a fost salvat cu elicopterul

Un tânăr de 30 care era blocat în partea superioară din Padina Hotarului, la urcarea spre Vârful Turnu, a fost salvat cu elicopterul. El acuza crampe musculare și exista riscul de hipotermie.

Un tânăr a rămas blocat pe munte, în zona Vârful Turnu din munţii Piatra Craiului, şi a fost salvat cu elicopterul
Sursa foto: Facebook/ Serviciul Public Local Salvamont Zărnești
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2024   •   22:56

"Sâmbătă, în jurul orelor 16:00, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, a primit solicitare telefonică prin Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont, să intervină în cazul unui tânăr de aproximativ 30 de ani, blocat în partea superioară din Padina Hotarului, la urcarea spre Vârful Turnu", transmit salvatorii montani.

Potrivit acestora, tânărul era singur pe traseu și a constatat că nu mai poate continua ascensiunea, atât din cauza stării zăpezii, cât și a imposibilității de deplasare, deoarece acuza crampe musculare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Având în vedere condițiile de iarnă, puținul timp rămas până la lăsarea întunericului, dificultatea traseului precum și existența riscului de hipotermie, s-a luat decizia solicitării sprijinului aero prin POA Brașov, pentru a soluționa cazul cât mai rapid. În urma intervenției, tânărul a fost extras și coborât în siguranță", adaugă Serviciul Public Local Salvamont Zărnești.

Serviciul Public Local Salvamont Zărnești le recomandă turiștilor prudență în alegerea traseelor montane și informare prealabilă. 

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close