Antena 3 CNN Actualitate Locale Un turist a cerut ajutorul salvamontiştilor, apoi s-a răzgândit. 8 salvatori plecaseră deja în căutarea lui

Un turist a cerut ajutorul salvamontiştilor, apoi s-a răzgândit. 8 salvatori plecaseră deja în căutarea lui

Situație revoltătoare la Brașov. Salvamontiștii au fost alertați de un turist rănit pe munte, care apoi s-a răzgândit și nu a mai avut nevoie de ajutorul lor.

Un turist a cerut ajutorul salvamontiştilor, apoi s-a răzgândit. 8 salvatori plecaseră deja în căutarea lui
Sursa foto: Pixabay.com/hermann
de Silvia Preda    |    25 Iul 2022   •   16:33

Apelul a venit prin serviciul național 112 din partea unui turist care a anunțat că s-a lovit atât de tare la gleznă, fiind în masivul Piatra Craiului, încât nu mai poate merge. Acesta spunea că este rănit și solicita prezența salvamontiștilor.

Salvatorii au constituit imediat o echipă operativă de 4 oameni, cu o mașină 4x4 care să se deplaseze în zona respectivă. După ce au identificat poziția și locul în care se află turistul, imediat în sprijinul acestora a mai venit încă o echipă de 4 salvamontiști. S-a luat în calcul inclusiv ridicarea unui elicopter. 

Turistul rănit nu a mai răspuns

Preț de mai multe zeci de minute salvamontiștii s-au gândit că s-a întâmplat ceva cu acesta. Au continuat să meargă către zona indicată. După alte 20 de minute turistul a sunat și a spus că s-a răzgândit pentru că nu este atât de grav și că un prieten îi va îngriji rănile și peste 24 de ore cu siguranță se va putea retrage de pe munte.

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă în acest sens, pentru că astfel de manifestări nu ar trebui să aibă loc. În tot acest timp, salvamontiștii ar fi putut acționa în alte situații cu adevărat reale.

Atenţie! Serviciul 112 este doar pentru situații de urgență.

 

×
Subiecte în articol: turist salvamontisti Brașov
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close