Antena 3 CNN Actualitate Locale Un profesor a fost reținut după ce a șantajat o elevă de 13 ani cu poze nud

Un profesor a fost reținut după ce a șantajat o elevă de 13 ani cu poze nud

Un profesor a fost reținut după ce a șantajat o elevă de 13 ani cu poze nud
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Mai 2017   •   16:23

Un professor, în vârstă de 30 de ani, care predă la două școli din Tulcea a creat un cont fals pe o rețea de socializare, iar apoi s-a împrietenit cu una dintre elevele sale, în vârstă de 13 ani. Cadrul didactic i-a cerut fotografii cu ea nud, pretinzând că este reprezentantul unei agenții de modelling, potrivit reporterntv.ro.

Ulterior, bărbatul a folosit fotografiile pentru a o șantaja pe minoră, spunându-i că le va publica, după ce a refuzat să îi mai trimită încă o fotografie.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbat, pentru pornografie infantilă și șantaj.

„În aceeași zi, prin secțiunea messenger, inculpatul Șerbănică Lucian a conversat prin mesaje text cu minora, prin care, pretinzând prin fotografia afișată contului că este o persoană de sex feminin și reprezentant al unei agenții de modeling, a invitat-o să participe la o preselecție de modeling, în sensul de a poza pentru eventuale reclame, determinand-o astfel să realizeze patru fotografii nud, pe care i le-a trimis prin aceeași aplicație. Pentru a o determina/încuraja să facă acest lucru, inculpatul i-a trimis, la rândul său, minorei, două fotografii nud, pretinzând a fi cu propria persoană”, spun procurorii DIICOT.

La percheziții, anchetatorii au găsit suporturi de stocare a datelor informatice, pe care le-au ridicat pentru expertiză.

×
Subiecte în articol: profesor retinut eleva
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close