Antena 3 CNN Actualitate Locale Unul dintre cei mai bogați români a murit

Unul dintre cei mai bogați români a murit

Unul dintre cei mai bogați români a murit
Sursa foto: foto: Monitorul de Cluj
25 Aug 2015   •   17:18

Unul dintre cei mai iubiţi şi respectaţi membri ai comunităţii de afaceri din Cluj-Napoca, unul dintre oamenii care au marcat puternic dezvoltarea industriei textile din Transilvania, Vasile Leordean, a decedat la vârsta de 78 de ani, scrie Monitorul de Cluj.

Vasile Leordean care a marcat dezvoltarea fabricii de confecţii Flacăra, a devenit în 2010 Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca pentru “contribuţia la impunerea unei bune imagini a municipiului Cluj-Napoca pe plan naţional şi internaţional, pentru strălucita sa activitate de filantrop şi om de afaceri puse în slujba serviciului public”.

Omul de afaceri a ajuns la Cluj în 1962, când a fost repartizat ca inginer la FC Flacăra, câţiva ani mai târziu devenind şef de producţie. După 1990, Leordean a devenit director tehnic al Centralei Industriei Confecţiilor Sibiu, care cuprindea toate fabricile de confecţii din Ardeal. În 1994, fostul director şi-a înfiinţat propria firmă, "Leotex Industries", care a participat şi la privatizarea Flacăra. În vremea manageriatului său a reuşit să facă din fabrica Flacăra şi apoi din Leotex, un adevărat brand economic al municipiului Cluj-Napoca. Până în 2001, acesta a investit în afacere circa 5 milioane de dolari. Iniţial, la înfiinţarea în 1949 a SC Flacăra SA, obiectul de activitate al acestei fabrici de confecţii era producţia de uniforme militare, însă, ulterior, fabrica clujeană s-a reprofilat pe confecţiile pentru bărbaţi, femei şi copii. Până la începutul anilor ’90, Flacăra SA avea 2.500 de angajaţi şi mare parte din producţie lua calea exportului, în Europa de Est, SUA sau Canada.

Mai multe, pe Monitorul de Cluj.

×
Subiecte în articol: milionar
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close