Antena 3 CNN Actualitate Locale Viscolul a făcut ravagii la munte. Turiștii s-au trezit cu mașinile acoperite de zăpadă, iar instalațiile pe cablu au fost oprite

Viscolul a făcut ravagii la munte. Turiștii s-au trezit cu mașinile acoperite de zăpadă, iar instalațiile pe cablu au fost oprite

Aproape jumătate de țară se află sub cod galben de vânt puternic și viscol. La munte, mașinile turiștilor au fost îngropate în zăpadă, iar instalațiile de transport pe cablu au fost oprite pentru câteva ore.

Viscolul a făcut ravagii la munte. Turiștii s-au trezit cu mașinile acoperite de zăpadă, iar instalațiile pe cablu au fost oprite
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2024   •   16:50

Vântul a bătut cu putere la munte. Din această cauză, în Poiana Brașov, instalațiile de transport pe cablu au fost închise în prima parte a zilei. 

Ulterior, administratorii au luat decizia de a redeschide telegondola, spre bucuria turiștilor.

În sudul țării, viscolul i-a luat pe nepregătite pe turiștii cazați în stațiunea montană Rânca.

Mulți s-au trezit cu mașinile prinse sub zăpadă, iar vântul puternic a făcut ca munca lor de a le scoate din nămeți să fie în zadar.

Citește și: Cât timp mai ţine frigul şi unde loveşte viscolul. Alina Şerban, noua prognoză de la ANM

În GALERIA FOTO puteți vedea imagini surprinse în diferite zone ale țării cu viscolul

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În Gorj, vântul a bătut cu peste 120 de km/h. De asemenea, în nordul țării a nins abundent și s-a depus un strat consistent de zăpadă pe DN18, în Pasul Gutâi, care leagă Baia Mare de Sighetul Marmației.

Utilajele de deszăpezire intervin fără încetare și fac față cu greu ninsorilor.

Pentru sfârșitul săptămânii, meteorologii anunță că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi sub pragul înghețului, inclusiv în București.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close