Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii recomandă eliberarea lui Miron Cozma

Magistraţii recomandă eliberarea lui Miron Cozma

Magistraţii recomandă eliberarea lui Miron Cozma
29 Ian 2007   •   16:11

Miron Cozma poate fi eliberat condiţionat pentru că în ultimele 6 luni a avut un comportament decent şi a participat la terapii creative prin pictură. Sunt motivele acceptate de Judecătoria Sectorului 5. Dosarul a plecat către Tribunalul Bucureşti care va da sentinţa definitivă, după judecarea recursului procurorilor. Judecătorii au stabilit: comportamentil lui Cozma din ultimele şase luni ca fiind .. decent.

?Instanţa a reţinut că inculpatul a îndeplinit criteriul executării unei fracţiuni din pedeapsă şi a reţinut, din caracterizarea făcută de comisia specială, că, de la ultima analiză până în prezent, deţinutul a avut un comportament decent în relaţiile cu personalul şi a respectat prevederile regulamentului de ordine interioară. De asemenea, a stabilit relaţii neconflictuale şi de sprijin cu ceilalţi detinuţi. Miron Cozma a dat dovezi temeinice de îndreptare, a participat la cenaclul literar, la terapii creative prin pictură, decoruri şi artizanat, la programele pentru educaţie pentru viaţa de familie şi juridică?, scrie în motivarea instanţei.

Judecătoria Sectorului 5 nu a ţinut cont de raportul întocmit de Ministerul de Justiţie prin care erau sancţionaţi gardienii care l-au sprijinit pe Cozma. Judecătorul a considerat că raportul nu viza activitatea liderului minerilor şi, de aceea, nu poate fi făcut responsabil pentru asta.

?Instanţa a mai stabilit că Miron Cozma a fost recompensat, în ultimele şase luni, de 4 ori cu pachet şi vizită şi de asemenea, că anterior a fost sancţionat disciplinar o singură dată, în 1999 pentru că a refuzat să se prezinte la instanţa de judecată, sancţiune care ulterior a fost anulată?, mai precizează motivarea instanţei.

Parchetul consideră însă că liderul minerilor nu trebuie eliberat pentru că este în continuare un pericol public. Recursul procurorilor va fi judecat de Tribunalul Bucureşti. Miron Cozma mai are de executat 9 luni din pedeapsă. A stat în puşcărie aproape 9 ani.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close