Antena 3 CNN Actualitate Marian Godină, detalii în cazul poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa: "Este pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul"

Marian Godină, detalii în cazul poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa: "Este pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul"

Polițistul de la Rutieră Marian Godină a comentat imaginea în care agentul verifică starea Raisei cu pantoful, după ce a provocat accidentul teribil din Capitală.

Marian Godină, detalii în cazul poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa:  "Este pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul"
Sursa foto: Facebook/Marian Godină
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2022   •   20:00

Marian Godină a comentat accidentul produs pe 13 ianuarie de un poliţist în Capitală, acolo unde două fete au fost spulberate pe trecerea de pietoni.

Reamintim că în urma impactului deosebit de puternic, Raisa, în vârstă de 11 ani, a murit, în timp ce Maria se recuperează, după o intervenţie chirurgicală la picior.

Accidentul a produs revoltă în jurul oamenilor, mai ales că autorităţile nu au emis nici până acum o declaraţie clară în care să se precizeze detalii despre misiunea pe care o îndeplinea polițistul din București în momentul în care a provocat accidentul mortal.

În acest context, polițistul de la rutieră Marian Godină a analizat cazul dar şi informaţiile apărute în spaţiul public pe acest subiect. Iată concluziile sale.

„Verificatul victimei cu piciorul, pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul, e explicabilă foarte simplu prin aceea că dispecerul i-a indicat să așeze victima pe partea stângă, acesta fiind aplecat asupra ei, a întors-o, fetița ajungând cu pantoful polițistului sub ea.

Când s-a ridicat, a fost fotografiat, iar publicului i-a fost livrată o poză revoltătoare pentru cei care au văzut într-o poză tot ce s-a întâmplat, fără să mai filtreze cu propriile gândiri", a scris polițistul Marian Godină pe blogul său.

Marcajul trecerii de pietoni nu era vizibil

În ceea ce privește modul în care s-a produs accidentul Marian Godină menționează că polițistul circula cu viteză dar că şi cele două fete au traversat pe fugă. Mai mult, marcajul trecerii de pietoni nu era vizibil spune acesta, subliniind că nu încearcă să-i ia apărarea celui aflat la volan.

„Momentul impactului a fost surprins de camerele video și l-am văzut cu toții. Nu pot spune ce viteză avea mașina de poliție, doar o expertiză va stabili asta, dar e clar pentru oricine că circula cu viteză mare, mai mare decât cea maxim legală. E la fel de clar că asta a fost una dintre cauzele accidentului.

„Nu îi iau apărarea, deși recunosc că îmi pare foarte rău pentru el"

Revenind pe imagini, tot acolo se mai vede un lucru despre care nu prea zice nimeni nimic, de teama ca nu cumva să se interpreteze că încearcă să ia apărarea polițistului și să-și atragă linșajul public.

Cele două fetițe au alergat pe trecerea de pietoni. Nu e o bănuială, nu e o presupunere, nu e declarația vreunui martor, e o certitudine. Se vede pe filmare momentul în care încep să alerge, anticipând probabil că vor avea timp să treacă.

Un alt aspect este starea trecerii de pietoni al cărei marcaj nu e vizibil. Administratorul drumului va fi sigur parte în proces."

„Articolul nu are rolul de a-i lua apărarea polițistului, deși recunosc că îmi pare foarte rău pentru el, ci are rolul de a informa corect pe cei care caută asta în locul știrilor „scandaloase”."

Sfaturi pentru pietoni, șoferi și părinți

„În final, învățămintele care pot fi trase ar fi următoarele:

-conduceți preventiv, fiți atenți la drum, nu la altceva

-învățați copiii cum să traverseze strada corect

-nu excludeți niciodată că așa ceva nu vi s-ar putea întâmpla niciodată, dar faceți tot ce puteți ca să nu vi se întâmple

-nu mai credeți tot ce auziți", scrie Marian Godină în finalul articolului.

Citiţi şi: Apelul la 112 al polițistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni din Capitală

Citiţi şi: Tudorel Butoi, psiholog criminalist, detalii despre apelul la 112 al poliţistului care a ucis-o pe Raisa în accidentul din Capitală

×
Subiecte în articol: Marian Godina
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close