Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Tudorel Butoi, psiholog criminalist, detalii despre apelul la 112 al poliţistului care a ucis-o pe Raisa în accidentul din Capitală

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, detalii despre apelul la 112 al poliţistului care a ucis-o pe Raisa în accidentul din Capitală

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a analizat înregistrarea apelului la 112 al polițistului care a provocat accidentul mortal din Capitală.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, detalii despre apelul la 112 al poliţistului care a ucis-o pe Raisa în accidentul din Capitală
de Redacția Antena 3    |    16 Ian 2022   •   22:03

În ediția de duminică seara a emisiunii Punctul de Întâlnire a fost prezentată înregistrarea apelului la 112 al polițistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni din Capitală.

Analizând dialogul dintre poliţist şi cei patru dispeceri, psihologul criminalist Tudorel Butoi a spus:

„Trebuie să-mi manifest compasiunea pentru acest eveniment ireparabil. Acest ireparabil este trăit fără îndoială de către acest agent.

El îşi dă seama ce a făcut şi trăiește șocul emoțional care-l duce într-o panică. Vedeţi repetivitatea acelorași lucruri: să vină maşina, da, da nu, nu, copilul lovit.

El nu iese din acest șablon pentru că este fixat pe el. Tremurul din voce este incontestabil, oricine îl poate sesiza. Insistent cere să îi se aducă echipajele.

Când intri într-un şoc emoțional şi panică o faci când ești în faţa unui eveniment inedit, care apare brusc şi care este ireparabil. În acestă situaţie are loc un blocaj cognitiv, afectiv, emoțional în care apare gestul asta atât de condamnabil de a încerca cu piciorul dacă fata mai trăiește.

Tânărul asta nu are nicio legătura cu munca asta care înseamnă implicare, miză, risc. Noi vrem de la polițiști să intre în foc, să ne salveze, vrem să fie mereu în contact cu pericole extreme. Dacă toţi ar intra în elemente de blocaj şi de panică nu ar mai fi nimic bun.

Dar a vorbit cu 4 dispeceri. La 112 puneți fraților ofițeri de poliţie că are soluţii", explică psihologul criminalist, Tudorel Butoi în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3. 

Citiţi şi: Apelul la 112 al poliţistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni din Capitală

×
Parteneri
Anunţ major despre subvenţia la energie. Cât va mai fi în vigoare
x close