Antena 3 CNN Actualitate Mecanicul implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost reținut pentru 24 de ore

Mecanicul implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost reținut pentru 24 de ore

Mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu un alt tren, noaptea trecută, la Fetești, a fost reținut, după ce investigațiile au scos la iveală faptul că acesta nu ar fi respectat timpul de odihnă, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație. Mai mult, bărbatul a fost depistat cu o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mecanicul implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost reținut pentru 24 de ore
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    29 Iul 2021   •   21:37

Pe numele mecanicului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești, transmite IPJ Ialomița.

„Menționăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depășit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație, și a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat. Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omenești, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza stației Fetești, atât spre Bărăganu, cât și spre Movila este blocată”, a transmis Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: accident retinut mecanic
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close