Antena 3 CNN Actualitate Media Amendă pentru Realitatea TV pentru limbaj injurios

Amendă pentru Realitatea TV pentru limbaj injurios

Amendă pentru Realitatea TV pentru limbaj injurios
07 Iul 2016   •   15:44

Postul Realitatea TV a fost amendat astăzi de CNA cu 50.000 de lei pentru două ediții ale emisiunii lui Rareș Bogdan în care s-a discutat despre cazul jurnalistei Oana Stanciulescu, propusă de PNL în Consiliul de Administrație al TVR și contestată de mai mulți intelectuali și de Ambasada Israelului. Motivul? Moderatorul a folosit un limbaj injurios și i-a acuzat pe parlamentari  că "au adoptat o lege trunchiată care dă bătăi de cap astăzi", scrie paginademedia.ro.

Propunerea de sancțiune a fost făcută de Monica Gubernat, fără nicio referire la discriminare, și a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului (Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu și Radu Călin Cristea).
Publicitate

Propunerea de 50.000 de lei care a întrunit numărul de voturi pentru a fi aplicată a fost una intermediară. Înainte, Radu Călin Cristea a propus o amendă de 60.000 de lei, care viza și discriminarea la adresa comunității evreiești. Și Radu Herjeu a propus o amendă de 40.000 de lei, fără a viza discriminarea prin articolele propuse în vederea sancționării postului Realitatea TV

×
Subiecte în articol: realitatea tv CNA amenda
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close