Antena 3 CNN Actualitate Media Andreea Berecleanu: Sunt în aşteptarea unor vremuri de bun-simţ şi linişte

Andreea Berecleanu: Sunt în aşteptarea unor vremuri de bun-simţ şi linişte

Andreea Berecleanu: Sunt în aşteptarea unor vremuri de bun-simţ şi linişte
de S.T.    |    29 Noi 2012   •   11:43

Andreea Berecleanu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1, a vorbit, pentru "Adevărul", despre schimbările pe care le-ar aduce României, despre meseria de jurnalist, dar şi despre familie.

"Adevărul": Cum ţi se părea România când ai debutat pe micul ecran şi cum o găseşti astăzi, ca om de media?

Andreea Berecleanu: Politic, România anilor '90 era la fel de interesantă prin neliniştea ei ca şi acum. Discrepanţa o dau generaţiile noi de politicieni, sigur, cu nişte excepţii. Eu am trăit perioada interviurilor cu Raţiu, Câmpeanu, Coposu, Paleologu. Iliescu şi Vadim au supravieţuit schimbărilor „fără riduri", alţii au predat ştafeta unor epigoni, mulţi au dispărut din prim-plan mai mult sau mai puţin natural. Sunt în aşteptarea unor vremuri de bun-simţ şi de linişte. Cred că avem tot dreptul să cerem asta după 60 de ani de suferinţă. Sau să ascultăm din nou „Europa Liberă". Ce alegem?

"Adevărul": Cum reacţionezi la anomaliile care se întâmplă în lume, te mai revoltă ceva sau ai devenit imună?

Andreea Berecleanu: Nu sunt imună nici măcar atunci când iau preventiv echinaceea ca să nu răcesc. Când e vorba de lucruri grave sau de situaţii disperate, nu stau mult pe gânduri. Pot să-ţi dau exemplul din luna februarie, când căderile de zăpadă au blocat şi chiar ucis oameni în multe localităţi din ţară. Intram în fiecare seară în direct cu reporteri care se aflau în zonele afectate şi aflam de la ei disperarea, suferinţa şi neputinţa prin care treceau acei oameni. Am hotărât spontan să iau o echipă de medici şi să merg în zonele sinistrate. Ştiam că de asta au nevoie, mai presus de alimente. Nu
m-am înşelat! Am mers din casă în casă, prin nămeţi, acolo unde nici elicopterele nu puteau ajunge. Iar oamenii ne-au răsplătit cu rugăciuni şi ne-au pupat mâinile. Solidaritatea şi generozitatea pot salva această ţară.

"Adevărul": Ce ai schimba în România dacă ai avea putere de decizie?

Andreea Berecleanu: Slavă Domnului că avem puterea de a schimba deja! Campaniile „Observatorului" şi forţa cu care ne-am implicat social au făcut milioane de oameni fericiţi. Învăţământul şi sănătatea sunt domenii în continuare vulnerabile. Acolo trebuie apăsată pedala de acceleraţie.

"Adevărul": Care este cea mai bună terapie după o zi de muncă obositoare?

Andreea Berecleanu: Râsul fără motiv al copiilor mei!

Citeşte interviul integral pe
adevărul.ro

×
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close