Antena 3 Actualitate Media Antena 3, premiul special al juriului la AIB 2011. Vezi imagini de la gală

Antena 3, premiul special al juriului la AIB 2011. Vezi imagini de la gală

10 Noi 2011   •   15:32
Antena 3, premiul special al juriului la AIB 2011. Vezi imagini de la gală
Sursa foto: Foto: VideoNews

Antena 3 a fost premiată la Londra, în cadrul galei premiilor International Media Excellence Awards. Echipa emisiunii "În premieră" a primit Premiul Special al Juriului pentru documentarul "Turda, Oraşul Otrăvit", realizat de Andrei Ciurcanu, Mihai Dina şi Zsolt Lenard (foto).

Materialul realizat de echipa „În premieră“ a fost premiat la cea mai râvnită categorie a competiţiei, categoria "Best Investigative documentary - TV" (Cel mai bun documentar de investigaţie pentru TV), unde a concurat cu materiale realizate de televiziunile CNN International, BBC, Aljazeera English sau Channel News Asia.

„Cel mai frumos premiu au fost cei câţiva români care au venit să ne întâmpine aici, în faţa castelului în care s-au decernat premiile. Au venit special din celălalt capăt al Londrei să ne spună că se uită la noi în fiecare seară, că trăiesc cu Antena 3“, a declarat Carmen Avram după decernarea premiilor.

“Oraşul otrăvit”, este povestea incredibilă despre pământul otrăvit cu tone de mercur din inima oraşului Turda, unde toată populaţia respiră vapori de mercur şi praf cancerigen în fiecare zi.

Carmen Avram şi echipa emisiunii “În premieră” au mai fost nominalizaţi cu materialul “Români pe drumuri” la categoria Current Affairs Documentary – TV, în timp ce o a treia nominalizare a venit pentru modul în care Antena 3 a acoperit, în timpul emisiunii Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu, tragedia de la maternitatea Giuleşti. La categoria Clearest coverage of a single news event – TV, Antena 3 a concurat cu materiale de la televiziuni ca Aljazeera English, care a relatat despre moartea lui Osama bin Laden, BBC World News, care a transmis informaţii despre cutremurul şi tsunamiul din Japonia,  CBS cu o ediţie a renumitei producţii “60 minutes” sau Sky News care a acoperit criza din Egipt.Premiile International Media Excellence Awards sunt acordate de The Association for International Broadcasting. Antena 3 a fost singura televiziune din România care a ajuns în finala premiilor AIB 2011, alături de alte posturi de televiziune imense ca renume şi profesionalism: CNN International, Aljazeera English, Swiss Television sau BBC London.

„Noi, cu bugete infinit mai mici, cu posibilităţi mai mici decât ei, dar cu talente uriaşe am reuşit să facem nişte lucruri importante şi sunt foarte fericit“, a declarat Mihai Gâdea, director general Antena 3.

Vezi mai jos cum a reacţionat echipa „În premieră“ în momentul în care a aflat că a câştigat Premiul Special al Juriului

 
Get Adobe Flash player

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close