Antena 3 CNN Actualitate Media Antena2, post must carry. Vezi ce zic telespectatorii despre abuzul RCS - RDS

Antena2, post must carry. Vezi ce zic telespectatorii despre abuzul RCS - RDS

Antena2, post must carry. Vezi ce zic telespectatorii despre abuzul RCS - RDS
Sursa foto: Foto: antena2.ro
de N.B.    |    15 Dec 2011   •   17:08

Audienţele foarte bune ale Antenei 2 au făcut ca postul să primească statutul de must carry. Adică, operatorii de cablu sunt obligaţi să transmită Antena 2 în pachetul de bază. O spune Consiliul Naţional al Audiovizualului. Decizia CNA trebuie pusă în aplicare şi de compania de cablu RCS, care în mod abuziv a scos Antena 2 din pachetul oferit clienţilor săi în sistem analog. Ca urmare, mii de telespectatori au reclamat dispariţia Antenei 2 din pachetul pe care îl plătesc RCS.

După ce acum 2 săptămâni compania RCS a scos abuziv Antena 2 din pachetul de bază oferit clienţilor săi în sistem analog, Antena Group a  solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului să includă Antena 2 şi Euforia în pachetul "must carry", în baza prevederilor articolului 82 din Legea audiovizualului.

Solicitarea a fost aprobată în şedinţa de miercuri a CNA. S-au luat în calcul audienţele importante ale celor două canale, astfel, acum, în cel mai scurt timp, telespectatorii Antena 2 vor putea să-şi urmărească, din nou, canalul preferat şi în sistem analog.

În cazul în care RCS -RDS nu se va conforma deciziei CNA, riscă o amendă cuprinsă 10.000 lei şi 200.000 de lei. În momentul de faţă, Antena 2 nu se mai vede in peste 20 de localităţi, în sistemul analog.

Peste 1.700 de persoane au semnat o petiţie online numită sugestiv -"Vrem Antena 2 in pachetul de baza la RDS!".

Alţi 800 de telespectatori ai canalului au trimis SMS-uri la numărul 1771 pentru a-şi arăta nemulţumirea că nu mai pot urmări în sistem analog Antena 2. 1771 e un număr special creat pentru ca telspectatorii să poată semnala eventualele probleme de distributie ale posturilor Antena Group.

 



×
Subiecte în articol: RCS RDS Antena 2 abuz CNA
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close