Antena 3 CNN Actualitate Media Badea, despre fenomenul plagiatului: Kovesi a copiat inclusiv din referate-scolare.ro şi 6profu.ro

Badea, despre fenomenul plagiatului: Kovesi a copiat inclusiv din referate-scolare.ro şi 6profu.ro

Badea, despre fenomenul plagiatului: Kovesi a copiat inclusiv din referate-scolare.ro şi 6profu.ro
Sursa foto: Foto: Antena 3
02 Iul 2012   •   10:01

Pornind de la subiectul posibilului plagiat al premierului Ponta, Mircea Badea arată în ediţia de duminică a emisiunii "În gura presei" că mulţi "doctori" din România sunt autori de PLAGIATE, demonstrate sau nu.

Astfel, în emisiunea sa, Badea dă citire unor articole din presă care sesizează posibilele plagiate ale unor figuri marcante ale vieţii politice şi despre care nu s-a discutat prea mult în mass-media. Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, fostul ministru Elena Udrea şi vicepreşedintele ales al PDL Andreea Paul, printre nominalizate.

"Umblăm cu comisia în gură, de dimineaţa până seară. Pe mine mă doare în cot de comisie. Cum nu am avut nevoie să îmi spună CNSAS dacă unu a colaborat sau nu cu securitatea, "ca poliţie politică", tot la fel nu am nevoie să îmi spună unu: bă, ăsta a plagiat sau nu. Totuşi, nu vorbim de chirurgie pe creier, nu trimite rachete pe lună. Dar, o spun cu subiect şi predicat, mie mi se pare că Ponta a plagiat. Sunt indignat de asta? Nu" a declarat Badea despre fenomenul plagiatului.

Comentând un articol publicat în jurnalul.ro care, la rândul său citează Grupul de Investigaţii Politice (GIP) şi Militia Spirituală, sunt aduse dovezi potrivit cărora lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este un plagiat.

Potrivit sursei citate, lucrarea Codruţei Kovesi, susţinută în decembrie 2011, este un plagiat începând chiar de la prima propoziţie. Badea subliniază la "În gura presei" că procurorul general a copiat inclusiv lucrari de pe site-uri precum: referate-scolare.ro sau 6profu.ro.

Badea aminteşte la "În gura presei" şi despre teza de doctorat a Elenei Udrea, la care a renunţat la un moment dat, despre care a declarat cu dezinvoltură că, neavând timp să şi-o facă sigură, a apelat la ajutorul colegilor şi al profesorilor: Asta e! Te ajută profesorii, colegii, apoi publicam împreună".



×
Subiecte în articol: În gura presei Antena 3
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close