Antena 3 CNN Actualitate Media Badea: În dileala care îi cuprinde, politicienii cred că, dacă îşi fac o televiziune, egalează scorul faţă de cei care îi contestă

Badea: În dileala care îi cuprinde, politicienii cred că, dacă îşi fac o televiziune, egalează scorul faţă de cei care îi contestă

Badea: În dileala care îi cuprinde, politicienii cred că, dacă îşi fac o televiziune, egalează scorul faţă de cei care îi contestă
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Dec 2011   •   00:03

Mircea Badea a vorbit, în ediţia de miercuri seară a emisiunii „În gura presei“, despre motivul pentru care politicienii din România îşi deschid posturi de televiziune care să îi ridice în slăvi, şi nu din principii economice.

"De ce îşi fac politicienii posturi de televiziune? De proşti!  E complet inutil. În dileala care îi cuprinde, că oamenii sunt cuprinşi de filoxeră, trăiesc într-o paranoia. Îşi imaginează că, simpla acţiune manelistă (care copiază doar forma, nu şi fondul) de a-şi face o televiziune egalează scorul faţă de cei care îi contestă în public" a afirmat Badea.

Realizatorul „În gura presei“ adaugă în continuare că un rol important al presei, în special al televiziunilor, este acela de a critica puterea.

"De când există presa pe planetă, conceptul a fost acela că presa critică puterea. Asta e menirea ei" a precizat Mircea Badea.

"În final, ceea ce înţeleg eu este cât se fură în România. Una este să întreprinzi un ziar, un site, sau un post tv construit pe baze economice, astfel încât să devii atractiv şi, prin audienţă, să ieşi pe piaţa liberă, (...) şi alta e să zici că dai nişte bani să îţi faci o jucărie." a încheiat Badea.

 


Vezi aici înregistrarea completă a ediției de miercuri seară "In gura presei".

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei politicieni
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close