Antena 3 CNN Actualitate Media Badea: Nu am nici o mândrie sau ruşine că sunt român. S-a întâmplat de m-am născut în România

Badea: Nu am nici o mândrie sau ruşine că sunt român. S-a întâmplat de m-am născut în România

Badea: Nu am nici o mândrie sau ruşine că sunt român. S-a întâmplat de m-am născut în România
Sursa foto: Foto: Antena 3
30 Noi 2011   •   23:53

Mircea Badea a afirmat în cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii "În gura presei" că, în ciuda vârstei sale respectabile, nu a înţeles niciodată ce însemnă a fi mândru că eşti român.

"Dacă tot vorbim de Ziua Naţională a României, eu, care am o vârstă venerabilă, respectabilă, nu am înţeles până la această senectute ce înseamnă a fi mândru că eşti român. La mine în cap, mândria implică o contribuţie personală. Nu am nici o mândrie că sunt român. S-a întâmplat de m-am născut în România " a declarat Badea.

Realizatorul "În gura presei" consideră că un astfel de sentiment de mândrie presupune o contribuţie personală, de aceea mai corect ar fi dacă s-ar vorbi despre iubirea de ţară.

"Nu pot fi nici mândru, nici ruşinat de născarea mea. Eu nu mă simt bine în ţara în care m-am născut. Iubesc unele lucruri la această ţară, pe altele le detest. Cred că detest mai multe lucruri decât iubesc. Însă iubirea e ca o târfă ieftină la centură ... toată lumea o foloseşte. (...) Eu nu mă simt foarte acasă în România. Nu am acest sentiment confortabil, de refugiu.

 


×
Subiecte în articol: În gura presei România
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close