Antena 3 CNN Actualitate Media Badea: „Preşedintele României nu poate face abstracţie deloc de opinia Parlamentului.“ Cine se duce la Consiliul European?

Badea: „Preşedintele României nu poate face abstracţie deloc de opinia Parlamentului.“ Cine se duce la Consiliul European?

Badea: „Preşedintele României nu poate face abstracţie deloc de opinia Parlamentului.“ Cine se duce la Consiliul European?
12 Iun 2012   •   23:56

Mircea Badea a vorbit în ediţia de marţi noapte a emisiunii „În gura presei“ despre votul Parlamentului referitor la prezenţa lui Victor Ponta ca reprezentant al României în Consiliul European şi despre polemicile apărute pe această temă.

Realizatorul TV consideră că este în regulă ca Parlamentul României să aibă opinii, precizând că sunt „unii care penibilizează acţiunea Parlamentului de astăzi.“

„Nu este o lege cea pe care Parlamentul a dat-o astăzi. Pur şi simplu, Parlamentul a avut o opinie. Este în regulă ca prarlamentul să aibă opinii? eu zic că da!  Într-o democraţie autentică unde opinia contează, chiar şi opinia colectivă, votată a parlamentului trebuie să conteze", a spus Badea, precizând că este o opinie care nu poate fi bagatelizată.

„Preşedintele României nu poate face abstracţie deloc de opinia Parlamentului. Nu poate“, a mai spus Badea, explicând că din punctul de vedere al legitimităţii (n.r. - preşedintele ţării este ales de populaţie, primul ministru este ales de Parlament) „mai şmecher este Preşedintele.“

„Întrebarea este: la Consiliul European se duce cine e mai şmecher sau se duce cine are treabă cu agenda respectivă?“, a punctat realizatorul TV.





×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close