Antena 3 CNN Actualitate Media Badea: Propaganda băsistă nu subzistă în mediul economic din resurse proprii. Băsescu a băgat în JOC Curtea Constituţională

Badea: Propaganda băsistă nu subzistă în mediul economic din resurse proprii. Băsescu a băgat în JOC Curtea Constituţională

Badea: Propaganda băsistă nu subzistă în mediul economic din resurse proprii. Băsescu a băgat în JOC Curtea Constituţională
Sursa foto: Foto: Antena 3
05 Iul 2012   •   00:02

Mircea Badea a ironizat în ediţia de miercuri seară a emisiunii „În gura presei“ reacţia presei „băsiste“ la demiterea Robertei Anastase şi a lui Vasile Blaga din posturile de conducere ale celor două camere din Parlamentul României.

„Ştiţi că dacă o schimbi pe Anastase din funcţie este lovitură de stat, dacă îl schimbi pe Blaga este lovitură de stat.(...) Aici este vorba de putere propagandei băsiste uriaşă. O propagandă care nu subzistă în mediul economic din resurse proprii", a comenat realizatorul TV.

Mircea Badea a comentat şi pe marginea legii Curţii Constituţionale, stabilită în urmă cu trei ani de preşedintele României, prin intermediul Parlamentului.

„Dacă pui legea Curţii Constituţionale în forma în care era acum trei ani, este identică. Deci, forma de azi este forma de acum trei ani. Cine a schimbat-o? Băsescu a schimbat-o. Parlamentul României a schimbat-o, adică Băsescu. Pentru că acum trei ani, atunci când Băsescu lătra fioros toţi ceilalţi erau drepţi , precum colonelul Turcescu“, a spus Badea, remarcând că la acea dată nu s-au mai cutremurat nici Deutsche Welle, nici alţii din Germania.

„15, 16, 17 ani a funcţionat legea într-o anumită formă, a venit Băsescu şi a modificat-o că aşa vor muşchii lui, iar ăştia au zis Nu, să fie ca acum  trei ani, cum era chiar înainte de a o modifica Băsescu“, a spus Badea, menţionând că cei din PDL au reacţionat acuzând că justiţia nu este independentă.

„Acum trei ani nu se dădea nimeni cu curu' de pământ. Aici e vorba de puterea propagandei băsiste care este uriaşă, propagandă băsistă care nu subzistă în mediul economic din resurse proprii“, consideră Mircea Badea, care atrage atenţia asupra faptului că numai Traian Băsescu a băgat Curtea Constituţională „în joc“.

„Ea (n.r. redactorului - Curtea Constituţională) nu a fost băgată în joc decât de Traian Băsescu. Ea nu avea nici o legătură cu JOCUL. S-a gândit Băsescu Traian acum trei ani că a fost suspendat foarte uşor ultima dată şi, astfel, ar trebui să facă avizul Curţii Constituţionale nu consultativ, ci obligatoriu, după care să bage la Curte oamenii lui, cum ar fi Zegrean, care nu a fost judecător niciodată până nu a devenit preşedintele Curţii Constituţionale“, a mai spus Badea.


Urmăreşte înregistrarea emisiunii AICI.


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close