Antena 3 CNN Actualitate Media BBC Food se va închide

BBC Food se va închide

BBC Food se va închide
de M.Z.    |    17 Mai 2016   •   13:34

BBC va elimina de pe site-ul său 11.000 de reţete dintre care unele aparţineau unor personalităţi precum Nigella Lawson, James Martin sau Mary Berry, în cadrul unui plan de economii, conform unei surse din companie, potrivit agerpres.ro.

Aproximativ 11.000 reţete vor fi eliminate în urma unei revizuiri a conţinutului online al BBC, care promite economii de 15 milioane de lire sterline pe an, prin reducerea numărului de materiale postate pe site la anumite secţiuni, între care "magazin". 

Reţetele ar urma să fie arhivate şi scoase de pe internet după ce site-ul dedicat preparatelor culinare, BBC Food, va fi închis. 

În schimb, reţelele pregătite în cadrul show-urile de televiziune vor fi postate online şi vor rămâne disponibile timp de 30 de zile de la difuzarea lor. 

De asemenea, se aşteaptă ca mai multe articole de turism să fie scoase de pe site. 

O sursă din cadrul corporaţiei, citată pe bbc.com, a declarat că serviciile online trebuie să fie "de înaltă calitate, distincte şi să ofere o valoare publică reală". Se aşteaptă ca James Harding, director de ştiri şi afaceri curente, să informeze personalul în cursul zilei de marţi cu privire la viitorul serviciilor online şi al canalelor de televiziune BBC. 

Anunţul de marţi survine în urma unei dispute dintre autorităţi şi BBC cu privire la impactul său de piaţă, ce a dus la elaborarea unei ''Cărţi Albe'' (White Paper), publicate săptămâna trecută şi care cuprinde propunerile guvernului pentru reînnoirea ''Royal Charter'', un acord între trust şi executiv asupra a ceea ce intenţionează BBC să facă în următorii 11 de ani. 

ocumentul va fi, probabil, dezbătut în Parlament, în toamnă, dar nu va exista nici un vot din partea deputaţilor. Forma finală a ''Royal Charter'' este determinată de către ministrul culturii. Perioada de 11 ani se explică prin faptul că BBC a dorit să evite ca negocierea documentului privind viitorul său să coincidă cu alegerile, fixate acum să aibă loc o dată la cinci ani.
 

×
Subiecte în articol: BBC retete
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close