Antena 3 CNN Actualitate Media Breşă în cenzura Kremlinului: Un politician a pledat la televiziunea oficială pentru destituirea lui Putin

Breşă în cenzura Kremlinului: Un politician a pledat la televiziunea oficială pentru destituirea lui Putin

Breşă în cenzura Kremlinului: Un politician a pledat la televiziunea oficială pentru destituirea lui Putin
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
23 Aug 2016   •   09:56

Viaceslav Malţev, candidatul Partidului Libertăţii Populare (PARNAS, de opoziţie) în alegerile pentru Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului) a declarat luni seara, într-o dezbatere electorală la postul public de televiziune Rossia-1, că obiectivul principal al partidului său este iniţierea procedurii de destituire a preşedintelui rus Vladimir Putin, al cărui mandat expiră oficial în 2018, potrivit postului de radio Svoboda, citat de Agerpres.

"De aceea, fiecare vot pentru PARNAS este un vot împotriva lui Putin", a făcut apel Malţev către electoratul rus.

În cadrul acestei dezbateri de luni, în platourile Rossia-1 au fost prezenţi şi candidaţi din partea altor formaţiuni - Rusia Justă, Partidul creşterii, Platforma civică, Patrioţii Rusiei şi Partidul Liberal Iabloko. De fapt, partide cu puţin şanse să ajungă în viitoarea Dumă, cu excepţia Iabloko, potrivit experţilor.

PARNAS: partidul fondat de cunoscutul opozant rus Boris Nemţov, asasinat în 2015

PARNAS anunţase anterior că dacă va ajunge totuşi în Parlament îi va cere preşedintelui rus Vladimir Putin să demisioneze de bună voie, iar în caz contrar va face tot posibilul pentru a iniţia o procedură de destituire a şefului statului rus în forul legislativ.

În aceeaşi dezbatere televizată, Malţev a afirmat că PARNAS intenţionează, de asemenea, să solicite eliminarea "mai multor legi anticonstituţionale", adoptate în ultimii ani de Duma de Stat. "Noi vrem să salvăm Rusia de o revoluţie", a declarat Malţev, subliniind că singura revoluţie posibilă şi legitimă este procedura de destituire a preşedintelui. "Este necesar să îndepărtăm de la putere principalul obstacol care împiedică economia noastră", a spus candidatul PARNAS, atrăgând atenţia că nu se poate ca de tot ceea ce întâmplă în ţară "să fie vinovaţi boierii, iar ţarul" să nu aibă nicio legătură.

Alegerile pentru Duma de Stat sunt preconizate să aibă loc în Rusia la 18 septembrie.

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close