Antena 3 CNN Actualitate Media Cunoscutul actor indian Om Puri a murit la 66 de ani. Filmele care l-au făcut memorabil

Cunoscutul actor indian Om Puri a murit la 66 de ani. Filmele care l-au făcut memorabil

Cunoscutul actor indian Om Puri a murit la 66 de ani. Filmele care l-au făcut memorabil
06 Ian 2017   •   12:19

Actorul indian Om Puri, cunoscut pentru rolul din "Gandhi", monumentala frescă a lui Richard Attenborough, a murit vineri în urma unui atac de cord, la vârsta 66 de ani, în casa sa din Mumbai, a informat Press Trust of India.

Născut în 1950 în statul indian Haryana (nordul ţării), Om Puri a debutat în anii '70 în filme jucate în marathi, înainte de face parte din distribuţia unor producţii în hindi, ba chiar a unor filme pakistaneze, notează AFP.

Actorul a jucat în numeroase producţii occidentale, printre care "Gandhi" (1982), în regia lui Richard Attenborough, cu Ben Kingsley în rolul principal - peliculă recompensată cu opt premii Oscar.

De asemenea, Om Puri a apărut alături de Patrick Swayze în "City of Joy", de Roland Joffe (1992) şi, mai recent, alături de Helen Mirren în comedia "The Hundred-Foot Journey" (2014), semnată de Lasse Hallström.

Nu în ultimul rând, în 2007, actorul l-a întruchipat pe fostul preşedinte pakistanez Mohammad Zia în "Charlie Wilson's War", de Mike Nichols, din a cărui distribuţie au mai făcut parte Tom Hanks, Julia Roberts şi Philip Seymour Hoffman.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close