Antena 3 CNN Actualitate Media Divizia de radio a Intact Media Group, mereu în topul audiențelor

Divizia de radio a Intact Media Group, mereu în topul audiențelor

Divizia de radio a Intact Media Group, mereu în topul audiențelor
16 Ian 2017   •   17:51

Radio ZU și Romantic FM sunt două dintre cele mai ascultate posturi de radio românești. Ambele își găsesc de fiecare dată poziții de top în ceea ce privește audiența. Cel mai recent studiu confirmă faptul că divizia de radio a Intact Media Group are motive de sărbătoare. Datele prezentate mai jos au ca sursă Studiul de Audiență Radio realizat în perioada 29 august – 18 decembrie 2016 de către IMAS – Marketing și Sondaje SA și Mercury Research SRL.

Radio ZU crește în audiențe pe toate planurile

De 8 ani, lider incontestabil al audiențelor din capitală este un singur post de radio. Bucureștiul este ZU. În acest moment, Buzdugan, Morar și ceilalți DJ-i ZU salută de la microfon 288.400 de bucureșteni în fiecare zi, cu 45.600 mai mult față de numărul înregistrat în perioada similară a anului trecut. Radio ZU deține în acest moment o cotă de piață de 14,1%. Cu 233.100 de ascultători zilnic, pe locul doi în top se află Radio România Actualități. Diferența dintre primele două posturi este de peste 55.000 de ascultători. Pe locul trei se poziționează Kiss FM cu o audiență zilnică de 160.900, la o distanță de 127.000 de ascultători față de ZU.

Echipa celui mai ascultat post de radio din București a transformat în iarna lui 2016 Piața Universtății din capitală în Orașul Faptelor Bune. Această acțiune a avut misiunea de a readuce compasiunea, empatia și generozitatea în inimile românilor. Prin intermediul radioului, cei care „au nevoie” i-au întâlnit pe cei care „au de unde” și astfel o mulțime de dorințe și visuri s-au tranformat în realitate.

La nivel urban, Radio ZU ocupă locul doi în top cu 1.283.100 de ascultători și o cotă de piață de 9,8%. Creșterea înregistrată față de aceeași perioadă a anului trecut este în acest caz de peste 120.000 de ascultători.

La nivel național, ZU deține o cotă de piață de 9% și un total de 1.960.600 de ascultători, cu 208.400 mai mulți față de toamna lui 2015.

Romantic FM – constant în preferinţele bucureştenilor

Romantic FM se bucură de aprecierea publicului bucureştean, cu un număr de 76.100 de ascultători zilnic și o cotă de piaţă de 4,1%.

Un brand cu tradiţie în piaţa media românească, Romantic FM este unul dintre radiourile preferate de ascultători, pentru ambianţa sonoră exclusivistă și cea mai mare varietate de cântece difuzate fără repetiţie, pe 101,9 FM și pe site-ul www.romanticfm.ro.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close