Antena 3 CNN Actualitate Media Ediţia de Weekend: Toate formaţiunile din Grecia doresc ca statul elen să rămână în zona euro

Ediţia de Weekend: Toate formaţiunile din Grecia doresc ca statul elen să rămână în zona euro

Ediţia de Weekend: Toate formaţiunile din Grecia doresc ca statul elen să rămână în zona euro
Sursa foto: Foto: VideoNews
17 Iun 2012   •   16:26

Grecii decid astăzi viitorul statului elen dar şi pe cel al monedei Euro. Alegerile sunt considerate un veritabil referendum, în care se va decide, practic, dacă Grecia va rămâne sau nu în Zona Euro.

Vicepresedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Ioan Mircea Pascu vorbeşte la Antena 3, a fost invitat în emisiunea Ediţie de Weekend, unde a vorbit despre importanţa alegerilor dar şi despre ideile vehiculate la nivel european.

"Există un consens în Grecia asupra a două chestiuni. Prima - toţi vor să rămână în zona euro. De asemenea, un al doilea consens este ca actualul acord trebuie revizuit. Problema care se pune acum este că avem două şcoli de gândire, cu opinii fundamental diferite", a arătat social-democratul.

"Toţi liderii sunt la G20 în Mexic acum, pentru că mâine începe reuniunea şi acum toată lumea stă cu ochii pe Grecia. După părerea mea, indiferent cine va câştiga, va căuta să ţină Grecia în zona euro şi problema va fi cât îşi vor permite să negocieze", a arătat Paşcu.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close