EUROVISION 2016. Unde poți vedea legal marea finală EUROVISION 2016

14 Mai 2016   •   22:01
EUROVISION 2016. Unde poți vedea legal marea finală EUROVISION 2016

EUROVISION 2016. Marea finală a Eurovision Song Contest 2016 va fi difuzată în direct în Statele Unite pentru prima dată în istoria concursului. În România, finala EUROVISION 2016 poate fi urmărită pe Youtube, scrie agerpres.ro.

EUROVISION 2016. Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), cu sediul la Geneva, a anunţat, pe site-ul său, la începutul lunii mai, că a ajuns la un acord cu reţeaua de cablu Logo, deţinută de compania Viacom International Media Networks, pentru difuzarea evenimentului în direct în Statele Unite, la 14 mai.

EUROVISION 2016. Finala Eurovision 2016 va fi, de asemenea, difuzată în SUA pe site-ul reţelei de cablu, LogoTV.com, şi pe aplicaţiile mobile ale acesteia.

EUROVISION 2016 Lansată în 2012, Logo este disponibilă în aproape 50 de milioane de case, având ca public ţintă lesbiene, homosexuali, bisexuali şi transsexuali (LGBT). Site-ul său descrie Eurovision ca fiind "cel mai mare, cel mai îndrăzneţ, cel mai exagerat concurs de muzică de pe pământ", relatează BBC.

EUROVISION 2016 "Eurovision Song Contest este acum un fenomen cu adevărat global şi suntem extrem de fericiţi că telespectatorii din Statele Uunite se alătură celor din Europa, Australia şi Asia pentru a urmări marea finală a celui mai longeviv concurs muzical anual de televiziune din lume, pe 14 mai", a declarat Jon Ola Sand, producător norvegian de televiziune care a fost desemnat de EBU supervizor executiv al Eurovision.

EUROVISION 2016 Cea de-a 61-a ediţie a Eurovision va avea loc la Stockholm, în perioada 10 - 14 mai. Capitala suedeză a mai găzduit competiţia muzicală în 1975 şi 2000. Anul acesta se vor afla în competiţie 42 de ţări - cel mai mare număr de concurenţi din 2011, scrie BBC.

EUROVISION 2016. România, descalificată

EUROVISION 2016 România, care a participat de 17 ori la Eurovision, prima dată în 1994 cu melodia ''Dincolo de nori'' interpretată de Dan Bitman, a fost descalificată anul acesta ca urmare a deciziei EBU, organizatorul concursului, de a retrage Televiziunii Române calitatea de membru din cauza datoriilor acumulate.

EUROVISION 2016 Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union, EBU) a fost formată la 12 februarie 1950 de 23 de organizaţii de radiodifuziune şi televiziune din Europa şi din bazinul mediteraneean la o conferinţă în Devon, Marea Britanie. În 1955, EBU a venit cu ideea unui concurs muzical internaţional prin care ţările, reprezentate de către posturile lor publice, să participe la un spectacol de televiziune care să fie transmis simultan în toate ţările reprezentate.

EUROVISION 2016 Ideea, care a prins contur în timpul unei întâlniri la Monaco, în 1955, a aparţinut lui Marcel Bezençon, directorul televiziunii publice elveţiene. El s-a bazat pe modelul festivalului italian Sanremo, care a avut loc pentru prima dată în 1951 şi care a fost văzut ca un experiment tehnologic de televiziune live: în acele zile, a aduce împreună multe ţări într-o largă reţea internaţională era un proiect foarte ambiţios. Televiziune prin satelit nu exista încă în acel moment, iar reţeaua Eurovision a cuprins o reţea de relee de transmisie terestre. Aşa s-a născut ''Le Grand-Prix Eurovision de la Chanson Européenne'', logo-ul primul concurs Eurovision, ce a avut loc la 24 mai 1956, la Lugano, în Elveţia. De atunci, concursul a fost transmis fără întrerupere

x close