Antena 3 CNN Actualitate Media Jurnalistul care a cerut ”eliminarea animalelor de țigani”, decorat în Ungaria. Reacția celorlalți deținători ai decorației nu a întârziat să apară

Jurnalistul care a cerut ”eliminarea animalelor de țigani”, decorat în Ungaria. Reacția celorlalți deținători ai decorației nu a întârziat să apară

Jurnalistul care a cerut ”eliminarea animalelor de țigani”, decorat în Ungaria. Reacția celorlalți deținători ai decorației nu a întârziat să apară
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
23 Aug 2016   •   09:43

Decorarea unui jurnalist de către președintele Ungariei a stârnit reacții ferme din partea celor care au primit decorații cu aceeași însemnătate, potrivit The Guardian.

Săptămâna trecută, jurnalistul Zsolt Bayer a fost decorat de președintele Janos Ader cu Ordinul de Merit Crucea Cavalerului, la sărbătorirea uneia dintre zilele naționale ale Ungariei.  

Luni seară, însă, potrivit presei din Ungaria, citată de The Guardian, 44 de deținători ai aceluiași titlu au declarat că vor returna decorațiile, în semn de protest.

Nemulțumirea celor 44 de personalități, printre care se numără artiști, cercetători și oameni de știință, vine ca urmare a declarațiilor făcute de jurnalistul Zsolt Bayer, în 2013, când a cerut într-un articol publicat în cotidianul Magyar Hirlap (apropiat al partidului aflat la putere) "eliminarea animalelor de ţigani".

În acest articol, el vorbeşte despre tentativele de crimă împotriva sportivilor ungari, atribuite romilor, după Anul Nou.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close