Antena 3 CNN Actualitate Media Liviu Dragnea, acuzații la adresa șefului Radioului Public: L-a amenințat pe șeful deputaților PSD

Liviu Dragnea, acuzații la adresa șefului Radioului Public: L-a amenințat pe șeful deputaților PSD

Liviu Dragnea, acuzații la adresa șefului Radioului Public: L-a amenințat pe șeful deputaților PSD
25 Oct 2016   •   14:29

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a adresat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, preşedintelui - director general al Radioului public, Ovidiu Miculescu, susţinând că acesta l-a ameninţat pe liderul deputaţilor social-democraţi.

"În ceea ce priveşte bugetul pentru TVR şi pentru Radio, spun a zecea oară, a suta oară: şi acum, aceste două instituţii iau bani serioşi de la bugetul de stat şi asta nu le afectează independenţa. Îl întreb pe domnul Miculescu de la Radio, aici, în faţa presei şi de la Tribuna Parlamentului, cum şi-a permis acum câteva minute să-l ameninţe pe liderul de grup de la PSD. Directorul postului de Radio public al României: "O să vedeţi voi ce o să păţiţi". Asta este atitudine de independenţă a acestui domn? Îl întreb public: "A fost numit politic sau nu?" şi să răspundă", a afirmat Dragnea în plen, după ce deputaţii au adoptat proiectul de lege privind eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, menţinând eliminarea taxei radio-tv.

El a arătat că, în ceea ce priveşte bugetul pentru cele două instituţii, PSD va susţine, la legea bugetului de stat pe anul următor şi pe anii următori, alocarea unei sume "în aşa fel încât Radioul să aibă un buget de 480 milioane de lei, Televiziunea - de 620 milioane de lei, mai mult decât are acum".

"Dar cu un control serios din partea Parlamentului pe obiectivele asumate şi, imediat, la începutul sesiunii parlamentare, cu o comisie mixtă din partea Parlamentului, din partea TVR şi, sperăm noi, şi din partea Guvernului să facă o analiză serioasă pentru modificare legislativă pentru ca acele două instituţii să fie profitabile şi să fie acceptabile pentru români, dacă tot trebuie să plătească taxele", a adăugat Dragnea.

El a mai spus că, dacă PNL va ataca proiectul la CCR, liberalilor le va fi greu să explice de ce au votat această lege.

"Un ultimul sfat pentru colegii de la PNL care ar fi anunţat că vor să atace la CCR această lege, dincolo de faptul că le va fi greu să explice că atacă un proiect pe care l-au votat, au deja un instrument care nu mai are niciun fel de personalitate, şi anume Guvernul condus de Cioloş care atacă la CCR. Au atacat legea dării în plată, iniţiată de un parlamentar PNL, susţinută de noi, aprobată în Parlament, au atacat legea conversiei, susţinută împreună şi aprobată de noi. Lăsaţi-i să atace şi această lege a taxelor, ca să nu mai fie niciun dubiu în ceea ce priveşte această ipocrizie!", a mai susţinut Dragnea.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 225 voturi pentru, proiectul de lege iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, menţinând şi eliminarea taxei radio-tv.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close