Antena 3 CNN Actualitate Media Liviu Dragnea: Scoaterea TVR din EBU e risc la securitatea națională

Liviu Dragnea: Scoaterea TVR din EBU e risc la securitatea națională

Liviu Dragnea: Scoaterea TVR din EBU e risc la securitatea națională
24 Apr 2016   •   23:43

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seară că faptul că TVR a fost scoasă din EBU poate fi considerat un risc la securitatea naţională, scrie agerpres.ro.

"Situaţia de la TVR este catastrofală, dar atitudinea Guvernului este incalificabilă. TVR nu e un moft, faptul că TVR e scoasă din EBU, din reţeaua europeană a televiziunilor care schimbă informaţii şi care fac transmisii, poate fi considerat un risc la securitatea naţională. În situaţii limită, situaţii de catastrofe, situaţii de război, neprezenţa TVR-ului în această reţea poate fi extrem de periculoasă pentru noi. Pe de altă parte, este incalificabilă, pentru că nu poţi să stai deoparte atâta timp când ştii că se pot da bani la TVR. Cu un minim efort trebuie ajutată conducerea TVR să facă un plan de redresare pentru a putea obţine avizul Comisiei Europene ca banii daţi să nu fie consideraţi ajutor de stat", a spus Dragnea la Antena 3.

El a adăugat că după mulţi ani echipa de fotbal României a reuşit să se califice la Campionatul European, iar românii sunt în situaţia de a nu putea urmări această competiţie.

European Broadcasting Union - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume - i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni. Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc în luna mai, a anunţat vineri site-ul eurovision.tv.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea TVR Eurovision
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close