Antena 3 CNN Actualitate Media Marți, 16 septembrie, Jurnalul Național lansează o nouă colecție: Romanul de Dragoste!

Marți, 16 septembrie, Jurnalul Național lansează o nouă colecție: Romanul de Dragoste!

Marți, 16 septembrie, Jurnalul Național lansează o nouă colecție: Romanul de Dragoste!
13 Oct 2012   •   11:34

 Colectia isi propune sa reinvie traditia romanului de dragoste, un gen de lectura care continua sa fie prima optiune a multor cititori. Cuprinde câteva dintre cele mai indragite romane de dragoste din literatura universala, scrise de autori clasici
Vom deschide colectia cu un nume de top Guy de Maupassant, celebru scriitor francez de secol XIX, creatorul unora dintre cele mai frumoase pagini de literatura de dragoste. Dintre cartile lui, in colectia ”Romanul de dragoste” va aparea : Pierrre si Jean
Al doilea volum al colectiei este Armance de Stendhal, celebrul creator al Manastirii din Parma. O mica bijuterie literara, romanul ne ofera o frumoasa poveste de dragoste intre doi tineri cu caractere puternice, eleganti, culti, profund influentati de sentimentul onoarei si al datoriei.
Urmeaza unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste ale literaturii engleze din secolul al XIX-lea, scris de Anne Bronte. Necunoscuta de la Wildfell Hall prezinta viata unei femei din epoca victoriana, victima a atitudinii depravate a sotului ei, dar si a societatii care nu permitea femeii sa-si ia viata in propriile mâini.

Merita amintita, de asemenea, in aceasta colectie si romanul scriitoarei Claudet Ante In romanul sau, Mayerling iubiri nemarturisite, casatorii ratate sau reusite, se impletesc intr-o panorama a tineretii si maturizarii, in care prietenia si iubirea ajung uneori sa se confunde.

×
Subiecte în articol: Jurnalul National
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close