Antena 3 CNN Actualitate Media O anchetă "În Premieră" arăta ce sisteme mafiote funcţionează în vămile din România

O anchetă "În Premieră" arăta ce sisteme mafiote funcţionează în vămile din România

O anchetă "În Premieră" arăta ce sisteme mafiote funcţionează în vămile din România
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    02 Apr 2012   •   10:19
O anchetă marca „În premieră” va arăta ce sisteme mafiote funcţionează în vămile din România, la graniţă şi în interior, cum sunt organizaţi angajaţii din instituţiile statului, CNADNR, ANV şi Poliţia de Frontieră, şi cum îşi împart atribuţiile pentru a proteja anumite firme evazioniste sau traficanţi de tutun, alcool şi produse energetice (motorină, benzină).
 
În fiecare an România pierde miliarde de euro din contrabanda şi evaziunea fiscală de la frontieră. Corupţia din vămi este atât de mare încât este imposibil să nu se vadă şi de la Bucureşti. Şi totuşi, nu se face nimic.

Cei care cunosc aceste afaceri ilegale au şi o explicaţie: mafia de la graniţă este controlată de persoane sus puse. Cu ajutorul lor ar au intrat în ţară mărfuri de contrabandă pentru care şpăgile ajung şi la 100 de mii de euro. Complici le sunt vameşi şi poliţişti de frontieră, iar cei care li se opun, au de suportat consecinţe dure.

 


„În premieră” este emisiunea ce a fost premiată de juriul mondial al Association for International Broadcasting, la categoria "Cea mai bună investigaţie jurnalistică".

Carmen Avram şi echipa ei te invită să vizitezi site-ul emisiunii: inpremiera.antena3.ro. Aici vei găsi arhiva emisiunilor marca "În premieră", precum şi detalii despre cei care îţi aduc reportaje de excepţie.

×
Subiecte în articol: In premiera contrabanda vamesi
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close