Antena 3 CNN Actualitate Media O cunoscută jurnalistă prooccidentală a fost atacată în centrul Moscovei

O cunoscută jurnalistă prooccidentală a fost atacată în centrul Moscovei

O cunoscută jurnalistă prooccidentală a fost atacată în centrul Moscovei
Sursa foto: Foto:By Darja Vorontsova/commons.wikimedia.org
22 Aug 2016   •   10:33

Cunoscuta jurnalistă prooccidentală Iulia Latânina, editorialistă la bisăptămânalul de opoziţie Novaia Gazeta, a fost atacată la sfârşitul săptămânii trecute pe o stradă din centrul Moscovei în timp ce se îndrepta spre redacţia postului de radio Eho Moskvî - situată pe Novâi Arbat - unde avea obişnuita emisiune de sâmbătă "Cod de acces", relatează mai multe media ruse, între care BBC.

Un individ a împroşcat-o cu excremente, după care a fugit ajutat de un complice la bordul unei motociclete, care staţiona în apropiere, scrie Agerpres.

Iulia Latânina a presupus că atacul ar putea fi legat de apariţia în "Novaia Gazeta" a unor articole despre miliardarul Evgheni Prigojin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

"Cineva a reacţionat pentru dl. Prigojin, dar cine? Nu-mi pot imagina!", a declarat ea în emisiunea de la Eho Moskvî pe care a moderat-o imediat după incident, chiar dacă a trebuit "să se spele pe cap 40 de minute pentru a se curăţa de toată mizeria".

Latânina a mai spus că a fost urmărită timp de câteva săptămâni şi că cei doi indivizi care au atacat-o ştiau unde îşi parchează maşina - interceptând-o la scurt timp după ce îşi părăsise autoturismul.

Acesta este al 14-lea sau al 15-lea atac la adresa ei, a spus Latânina, una din vocile cele mai critice din presa rusă la adresa puterii de la Moscova.
 

×
Subiecte în articol: Moscova Rusia
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close