Oprah Winfrey îşi extinde imperiul multimedia printr-o colaborare cu site-ul Huffington Post

de A.M.P    |    03 Noi 2012   •   16:30
Oprah Winfrey îşi extinde imperiul multimedia printr-o colaborare cu site-ul Huffington Post Foto:huffingtonpost.com/own/

Celebra Oprah Winfrey şi-a extins imperiul multimedia printr-o colaborare cu Huffington Post. HuffPost OWN - secţiunea nouă pe site-ul de informaţii american, care marchează o colaborare între publicaţia online condusă de Arianna Huffington şi Oprah Winfrey Network, reţeaua de televiziune a realizatoarei Oprah Winfrey - s-a lansat, joi, potrivit huffingtonpost.com.
   
HuffPost OWN a făcut senzaţie în media americană încă de la lansare. Lansarea HuffPost OWN este văzută ca o unire a forţelor a două dintre cele mai puternice femei din industria media - Oprah Winfrey şi Arianna Huffington.
   
"Huffington Post îşi continuă necruţătoarea sa expansiune în media prin adăugarea pe platforma sa a unei voci mari", a apreciat USA Today.
   
Într-un editorial postat pe noua secţiune HuffPost OWN, Oprah Winfrey îi mulţumeşte Ariannei Huffington pentru faptul că i-a facilitat "conversaţia" cu publicul, prin intermediul Huffington Post, una dintre cele "mai respectate şi dinamice platforme online din lume".
   
"Am fost uimită să conştientizez că, în ciuda faptului că domină piaţa de televiziune de mai mult de două decenii, Oprah a fost, în fapt, făcută pentru internet. Ea a cunoscut totul despre implicare, autenticitate şi conexiune cu mult timp înainte ca internetul să descopere aceste lucruri", a scris, la rândul său, Arianna Huffington.
   
Anunţul privind colaborarea realizatoarelei de televiziune cu publicaţia Huffington Post, unde are o secţiune online şi interactivă care îi este dedicată, a fost făcut public încă din luna mai de reprezentanţii reţelei de televiziunii Oprah Winfrey Network, citaţi la momentul respectiv de Reuters.
   
Noua secţiune HuffPost OWN include conţinuturi preluate de pe site-ul Oprah.com, diverse înregistrări video de la televiziunea OWN, deţinută de Oprah, dar şi articole şi sfaturi despre sănătate, modă şi cultură.
   
Site-ul Huffington Post, care combină informaţiile cu divertismentul, opiniile şi blogurile online, postând articole de actualitate despre politică, mediu, cultură şi media, are 36 de milioane de vizitatori unici pe lună în Statele Unite ale Americii.
   
Lansat în 2005 şi achiziţionat în februarie 2011 de portalul AOL, Huffington Post şi-a început expansiunea dincolo de graniţele Statelor Unite ale Americii prin lansarea a două ediţii anglofone - una în Canada şi alta în Marea Britanie. Ca parte a tranzacţiei cu AOL, Arianna Huffington, cofondator al Huffington Post şi editor-şef al publicaţiei, a fost numită preşedinte şi redactor-şef al Huffington Post Media Group.
   
Ulterior, Huffington Post şi-a dezvoltat prezenţa la nivel internaţional, lansând treptat şi ediţii în Franţa, Spania şi Italia.
   
Pe de altă parte, la începutul acestui an, Oprah Winfrey a dat afară 30 de angajaţi de la propria sa televiziune, OWN, într-un proces de restructurare a reţelei TV pe care vedeta de televiziune a lansat-o pe 1 ianuarie 2011 în parteneriat cu Discovery Communications.
   
Oprah Winfrey este supranumită "regina talk show-urilor" graţie emisiunii sale "The Oprah Winfrey Show", care a debutat în anii 1980. Când a renunţat la show-ul său celebru, Oprah Winfrey a spus că rolul său în cadrul reţelei de televiziune OWN va fi să stea în spatele camerelor de filmat. Dar lucrurile nu au mers conform planului. Audienţele înregistrate de reţeaua OWN au fost mici, iar Oprah va trebui să revină în faţa camerelor de filmat.
 
   

x close