Antena 3 CNN Actualitate Media “Probabil că Băsescu va pierde referendumul şi funcţia”. "Lupta pentru putere atinge un nivel maxim”. Presa internaţională, despre situaţia din România

“Probabil că Băsescu va pierde referendumul şi funcţia”. "Lupta pentru putere atinge un nivel maxim”. Presa internaţională, despre situaţia din România

“Probabil că Băsescu va pierde referendumul şi funcţia”. "Lupta pentru putere atinge un nivel maxim”. Presa internaţională, despre situaţia din România
Sursa foto: Foto: BBC News
06 Iul 2012   •   10:36
Presa internaţională continuă să acorde atenţie procedurii de destituire din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Principalele agenţii de presă au relatat joi şi vineri despre situaţia politică din România.

"Preşedintele României acuză Guvernul de acapararea puterii", scrie Reuters. Conform Reuters, ameninţarea suspendării face parte dintr-o "confruntare mai amplă care a paralizat procesul legislativ"

"Probabil că Băsescu va pierde referendumul şi funcţia, dacă noile prevederi (propuse în aceste zile de către USL) sunt aprobate, dar va supravieţui (procedurilor de suspendare în curs) dacă pragul (referendumului) este menţinut", comentează jurnaliştii Reuters.

AP titrează într-o analiză că "Preşedintele României îi acuză pe parlamentari că încearcă să îl suspende pentru a submina sistemul judiciar". Agenţia mai notează că unii critici ai preşedintelui afirmă că apropiaţi ai lui Băsescu sunt "protejaţi" de unele proceduri judiciare, iar DNA, creat de când este şef al statului, este plin de aliaţi politici de-ai săi.

"Lupta pentru putere în România atinge un nivel maxim, premierul efectuând paşi în direcţia înlăturării preşedintelui", comentează Bloomberg.

"Cine spune că politicienii nu îşi merită salariile? Clasa politică a României poate că nu este ea prea iubită de popor, dar nimeni nu poate să-i acuze (pe membrii acesteia) de lipsă de energie şi ingeniozitate", comentează The Economist.

 

×
Subiecte în articol: presa internationala
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close