Antena 3 CNN Actualitate Media Radu Tudor: Într-un singur context un procuror poate fi în acelaşi timp şi judecător. Dacă se are în vedere existenţa unui OFIŢER ACOPERIT

Radu Tudor: Într-un singur context un procuror poate fi în acelaşi timp şi judecător. Dacă se are în vedere existenţa unui OFIŢER ACOPERIT

Radu Tudor: Într-un singur context un procuror poate fi în acelaşi timp şi judecător. Dacă se are în vedere existenţa unui OFIŢER ACOPERIT
27 Mar 2013   •   19:56

Jurnalistul Radu Tudor, realizatorul "Punctul de Întâlnire", a declarat în ediţia de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3, că într-un stat, un procuror poate fi în acelaşi timp şi judecător dacă instituţia care îl numeşte are în vedere faptul că este vorba despre un ofiţer acoperit.

Radu Tudor face această apreciere, în contexul în care mandatul lui Daniel Morar la şefia Parchetului General a fost prelungit cu şase luni de către secţia de procurori a CSM, în aceeaşi zi în care Traian Băsescu l-a numit judecător la Curtea Constituţională.

"Norica Nicolai, în calitate de jurist, argumentează ceea ce am spus aici, acum trei zile, din punct de vedere jurnalistic. Şi anume că trăiesc momente aberante, în care Daniel Morar este numit în aceeaşi zi şi judecător şi procuror", a afirmat Radu Tudor la Antena 3.

"Eu cred că într-o ţară, într-un singur context un procuror poate fi numit în acelaşi timp şi judecător; dacă instituţia care îl numeşte are în vedere faptul că este vorba de un ofiţer acoperit", a mai spus Radu Tudor.

Radu Tudor comentează astfel declaraţia europarlamentarului PNL Norica Nicolai, care a afirmat marţi seara, la un post de televiziune, că Daniel Morar încalcă Legea privind statutul judecătorilor CCR, conform căreia, la data numirii în funcţie, persoana nu poate să exercite decât o funcţie didactică.

AICI, înregistrarea integrală a emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3


×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close