Antena 3 CNN Actualitate Media Scandalul RDS&RCS ia amploare. Peste 11.000 de abonaţi au semnat o petiţie împotriva postului. Care e REACŢIA oficială a RCS&RDS

Scandalul RDS&RCS ia amploare. Peste 11.000 de abonaţi au semnat o petiţie împotriva postului. Care e REACŢIA oficială a RCS&RDS

Scandalul RDS&RCS ia amploare. Peste 11.000 de abonaţi au semnat o petiţie împotriva postului. Care e REACŢIA oficială a RCS&RDS
de O.P.    |    27 Noi 2012   •   06:08

Scandalul eliminării Discovery din grila DIGI ia aploare. Peste 11.000 de abonaţi RCS-RDS au semnat o petiţie on-line în care cer reintroducerea canalului şi ameninţă că, în caz contrar, vor rezilia contractele de cablu.

În vreme ce Consiliul Naţional al Audiovizualului, instituţia care a girat eliminarea Discovery de pe platforma DTH, tace mâlc, RCS - RDS susţine că a scos postul de documentare pe motiv că era prea scump.

Pe site-urile de petiţii online, dar şi pe pagina de Facebook a Discovery România există mii de comentarii din partea telespectatorilor nemulţumiţi că nu mai au acces la canalul Discovery. Oamenii susţin că RCS-RDS a încalcălcat astfel contractele semnate cu abonaţii.

Reprezentanţii CNA au refuzat să comenteze scandalul izbucnit după eliminarea din grila DIGI a Discovery. Decizia RCS RDS are girul Consiliului Naţional al Audiovizualului, drept urmare acum nimeni nu mai poate face nimic.

Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului, RCS & RDS a ieşit public pentru a îşi susţine punctul de vedere. Potrivit unui comunicat, Discovery e prea scump, iar cine vrea documentare, trebuie să scoată banii.

"Compania noastră nu poate fi de acord să continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decât cele pentru alte canale similare, pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery este de aproximativ 1%. Nu putem accepta principiul: 1% doresc şi 100% plătesc!"

SURSA: COMUNICAT RCS & RDS

"Grupul Discovery a refuzat propunerea noastră de a crea un pachet distinct, care să conţină toate canalele sale, la un tarif stabilit de Discovery, pachet disponibil abonaţilor interesaţi, dar fără costuri nejustificate pentru abonaţii care nu îl solicită."

SURSA: COMUNICAT RCS & RDS

Grupul Discovery afirmă însă că nu a cerut creşterea tarifelor. Reprezentanţii televiziunii susţin că au încercat să ajungă la un acord cu RCS-RDS, dar s-au lovit de refuzul companiei de cablu. Mai mult decât atât, DIGI a scos canalul de documentare din grilă chiar înainte de expirarea contractului actual.

Eliminarea din grilă a Discovery vine la scurt timp după ce RCS a lansat două posturi proprii de documentare.






×
Parteneri
Ciolacu, despre reducerea impozitării la salariul minim pe economie
x close