Scrisoarea-testament, lăsată de Adrian Năstase fiului său: "Prefer să plec de lângă voi cu demnitate şi cu sentimentul că nu accept nedreptăţile"

de O.P.    |    01 Iul 2012   •   22:10
Scrisoarea-testament, lăsată de Adrian Năstase fiului său: "Prefer să plec de lângă voi cu demnitate şi cu sentimentul că nu accept nedreptăţile" Galerie foto (6) Exclusiv
Andrei Nastase, fiul lui Adrian Năstase a vorbit pentru prima dată despre drama prin care trece familia lui, într-o emisiune de televiziune.

Dezvăluirile lui Andrei Năstase - sinteza discuţiei:

- "Tatăl meu se aştepta să fie condamnat. Cei care îl judecă îşi doresc ca el să fie după gratii"

- "A încercat să ne protejeze cât a putut. Chiar şi în ultima seară, când s-a retras în camera lui, a făcut totul pentru ca noi să fim protejaţi"- "Din punctul meu de vedere, tatăl meu a executat de patru ori pedeapsa, pentru că timp de opt ani a fost arestat la domiciliu"

- "Ne-a spus că ultimul lucru pe care nu vrea să i-l ia nimeni este demnitatea"- "Eu încă nu pot intra în camera în care s-a întâmplat acel episod tragic. Deşi încerc să uit, mereu ajung să mă gândesc la acea seară"- O parte din conţinutul scrisorii lăsate de Adrian Năstase, fiului său:  "Andrei, dragul meu, vei rămâne capul familiei. Să ai grijă de mama şi de Mihnea. Ştiu că va fi greu, dar ştiu că vei reuşi. Va trebui, cu ajutorul avocaţilor, să-mi restitui dreptul la onoare şi la demnitate. Poate că va fi greu să înţelegi decizia mea, dar nimeni nu a reuşi să mă umilească după o viaţă de muncă şi de eforturi. Prefer să plec de lângă voi cu demnitate şi cu sentimentul că nu accept nedreptăţile. Îţi doresc să fii fericit, să ai o familie frumoasă şi să nu faci niciodată politică. Vei avea multe griji, dar vei găsi mulţi oameni care îţi vor fi aproape. Te îmbrăţişez cu toată dragostea!

Tata

20.06.2012"- "În acea seară cred că numai Dumnezeu l-a salvat pe tata. Şi este singurul lucru pe care vreau să mi-l aduc aminte"

- "Adversarii politici îl doreau umilit pe tatăl meu în ultimul hal. Iar cei care doresc să îl vadă dus cu cătuşele la mâini în sala de judecată, vor continuă să facă acest lucru"

- "Astăzi s-a întâmplat un lucru, care pe noi ca familie, ne-a dat peste cap. Unul din avocaţii noştri a decis să se dea la o parte şi să nu îl mai reprezinte pe Adrian Năstase la CEDO. El a luat această decizie în urma unor ameninţări pe care le-a primit. A decis să nu îşi pună familia în pericol"


- "Cineva se teme că acest dosar va ajunge la CEDO şi atunci noi cu toţii vom avea o problemă, pentru că atunci vor realiza că au fost învinşi"

- "Adrian Năstase este o piesă puternică în acest joc politic şi mulţi îl vor dispărut"

- "Nu pot vorbi despre lucrurile care s-au întâmplat înainte ca eu să ajung în camera în care s-a întâmplat tragicul eveniment. Pot spune că acei poliţişti care au venit la noi în casă, înainte de a fi poliţişti sunt oameni. Eu am ajuns acolo după ce lucrurile se întâmplaseră. Poliţiştii care au fost acolo s-au purtat cum trebuia, au respectat o hotărâre pe care o primiseră"

- "Noi, în casă nu ştiam despre gestul extrem pe care urma să îl facă tata, dar cei de afară ştiau ce avea să se întâmple".

- "Foarte mulţi oameni sunt alături de tatăl meu şi îi anunţ că vom ţine blogul tatălui meu updatat în permanenţă" (nastase.wordpress.com)- "Eu sunt dispus să fac orice este posibil pentru a-l aduce pe tatăl meu acasă. Dar nu ştiu dacă tatăl meu vrea ca tocmai cei care l-au condamnat să-i semneze această cerere de graţiere"

- "Eu pentru tatăl meu sunt dispus să fac ORICE, chiar şi să merg la porţile Palatului Cotroceni pentru a depune cererea de graţiere"

- "Însă nu cred că această cerere va fi semnată de Traian Băsescu"

- "Starea de sănătate a tatălui meu este cea care ne îngrijorează cel mai mult"

- "Adrian Năstase este puternic. Iar mesajele de susţinere i-au dat încredere şi putere"- "Vreau să le mulţumesc celor care ne sunt aproape, care au luat poziţie publică curajoasă, demnă. Nu vreau să nominalizez pe nimeni pentru că nu aş vrea să fie în pericol. Ceea ce pe noi, familia, ne-a ţinut în picioare au fost gândurile bune. Ştim că nu suntem singuri"

- "Starea lui de sănătate nu este bună. Cei care l-au vrut acolo se hrănesc din suferinţa celorlalţi. Dar pe termen lung, Adrian Năstase crede că lucrurile vor ieşi la suprafaţă"

- "Eu îmi voi dedica viaţa să îl pun pe Adrian Năstase acolo unde îi este locul şi să scot la iveală toate neregulile şi tot ce s-a întâmplat şi ce a dus la această condamnare politică"- "Vreau să mulţumesc tuturor celor care sunt alături de Adrian Năstase. Ascultându-l pe tatăl meu, mi-a atras atenţia asupra unui fragment scris de Albert Einstein: "Lumea este un loc periculos, dar nu din cauza celor care fac rău, ci din cauza celor care privesc şi nu fac nimic", este de fapt concluzia acestei discuţii. Puţini dintre noi acţionează. Vreau să arăt că Adrian Năstase este nevinovat"
x close