Antena 3 CNN Actualitate Media Şeful Poliţiei din Innsbruck: Huidu purta cască, dar a căzut 10 metri între copaci. A fost scos cu un elicopter

Şeful Poliţiei din Innsbruck: Huidu purta cască, dar a căzut 10 metri între copaci. A fost scos cu un elicopter

Şeful Poliţiei din Innsbruck: Huidu purta cască, dar a căzut 10 metri între copaci. A fost scos cu un elicopter
Sursa foto: Foto: serbanhuidu.ro
30 Dec 2010   •   14:33

Noi informaţii despre accidentul pe care l-a suferit Şerban Huidu în Austria. Poliţia din Innsbruck a confirmat că realizatorul TV purta casca de protecţie în momentul accidentului. Şocul a fost totuşi foarte puternic, pentru că Huidu s-a prăbuşit într-o zonă cu pământ umed şi copaci.

Operaţiunea de salvare a fost una deosebit de dificilă. Salvamontiştii au intervenit cu ajutorul unui elicopter pentru a-l putea ridica pe Huidu din râpa în care a căzut.

Potrivit inspectorului-şef al Poliţiei din Innsbruck, Klaus Herbert, Şerban Huidu "schia pe o pârtie destinată familiilor, cu grad redus de dificultate şi purta cască".

Prezentatorul român de televiziune a suferit "un traumatism cranian foarte grav" după ce "a pierdut controlul şi a căzut 10 metri între copaci", a explicat Herbert.

"Echipa de salvare a avut nevoie de o coardă de 40 metri pentru a-l scoate de acolo, cu un elicopter. Iar elicopterul l-a transportat la un spital din Innsbruck", a mai precizat şeful Poliţiei din Innsbruck.

Motivele accidentului sunt deocamdată necunoscute. Socrul lui Şerban Huidu susţine că acesta ar fi încercat să evite câţiva copii lăsaţi nesupravegheaţi pe pârtie.

Şeful Poliţiei din Innsbruck, despre operaţiunea de salvare


Şerban Huidu, un schior cu experienţă

Şerban Huidu este un schior pasionat şi cu experienţă. Când nu este pe pârtiile din Poiana Braşov, le urcă pe cele din Austria sau Italia, al căror fan se declară pe blogul său. La Innsbruck a mai fost de câteva ori. Ultima oară, anul trecut, când a schiat timp de 7 zile, împreună cu soţia.

"Austria am cucerit-o fraţilor: în micuţul hotel din apropiere de Innsbruck, unde am revenit dupa 6 ani, am găsit 14 maşini din Romania din totalul de 18. Am schiat 7 zile la Innsbruck şi mi-a făcut placere să reîntâlnesc pârtiile de la Patcherkofel, Axamer Lizum, Kuhtai sau Stubai!", scria Şerban Huidu pe blogul său în ianuarie anul trecut.

Anul acesta a ales din nou pârtiile din Austria, deşi se declară un mare fan al pârtiilor italiene pe care le consideră cele mai îngrijite şi mai bine amenajate din toată Europa.

Huidu scrie că austriecii au peste 17.000 de pârtii şi zăpadă cât toate celelalte state ale Europei la un loc. Au pensiuni cu preturi rezonabile, servicii de calitate, aglomeraţie controlată şi, mai presus de toate, nişte gazde care, chiar lovite de criza economică, au puterea de a zâmbi şi de a-ţi spune o vorbă bună.

Huidu scrie şi despre pasiunea lui pentru schoat: "Imi place să schiez iarna la munte, la noi sau în afară, şi vă pot da 1000 de sfaturi unde să vă petreceţi vacanţa, dacă sunteţi împătimiţi ai schiului, un sport pe care mulţi nu-l pot întelege, dar care e minunat, credeţi-mă!", mai notează prezentatorul pe blogul său.

Huidu, pasionat de schi


×
Subiecte în articol: Serban Huidu schi accident
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close