Antena 3 CNN Actualitate Media Situaţie FĂRĂ PRECEDENT: OTV - amendată la două zile după închiderea emisiei

Situaţie FĂRĂ PRECEDENT: OTV - amendată la două zile după închiderea emisiei

Situaţie FĂRĂ PRECEDENT: OTV - amendată la două zile după închiderea emisiei
24 Ian 2013   •   17:36

OTV, care nu mai are licenţă audiovizuală începând de marţi, a fost amendat joi de CNA cu suma de 100.000 de lei, din cauză că pe 9 decembrie, ziua votului pentru alegerile parlamentare, a continuat campania electorală, fapt interzis de legislaţia audiovizualului.
Sancţiunea a fost propusă de Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Propunerea acesteia a generat o întrebare din partea membrilor CNA care au dorit să ştie dacă mai este posibilă aplicarea unei amenzi postului OTV, în condiţiile în care acestuia i-a fost retrasă licenţa audiovizualului în şedinţa Consiliului de marţi, 22 ianuarie, iar televiziunea lui Dan Diaconescu şi-a încetat emisia în aceeaşi zi, scrie Mediafax.

Reprezentanta Departamentului Juridic al Consiliului Naţional al Audiovizualului a menţionat că, din punctul său de vedere, aplicarea unei astfel de amenzi nu este posibilă.

"Opinia mea este că nu se poate acorda amendă pentru că la data emiterii actului, astăzi, radiodifuzorul nu mai există, chiar dacă el a existat la data săvârşirii faptei. Este principiul de drept prin care actul administrativ este prezumat legal întotdeauna", a spus aceasta. "Asta înseamnă că OTV nu poate fi considerat vinovat până la pronunţarea instanţei. Dacă suntem acţionaţi în instanţă, nu vom intra pe fond, vom pierde prin excepţie", a mai spus aceasta.

"Dezbatem, de fapt, un viciu de procedură. Sunt trucuri avocăţeşti. Dacă mă fac că nu văd asta... Am luat în calcul că datele pot anticipa un viciu de procedură. Ca manager al acestei instituţii îmi asum, adică, dacă pierd acest proces, îl asum. Îmi asum pierderea acestui proces sau, după creierul meu, câştigarea lui", a spus, în schimb, Laura Georgescu, preşedintele CNA.

Pe de altă parte, Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, a spus că societatea Ocram Televiziune SRL, care a deţinut licenţa OTV, există în continuare, chiar dacă televiziunea nu mai emite.

În acest context, sancţiunea propusă de Laura Georgescu - amendă în cuantum de 100.000 de lei - a fost adoptată de membrii Consiliului cu 8 voturi "pentru" (Lornad Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Valentin-Alexandru Jucan şi Christian Mititelu) şi două voturi "împotrivă" (Narcisa Iorga şi Florin Gabrea).

×
Subiecte în articol: otv Dan Diaconescu CNA laura georgescu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close