Antena 3 CNN Actualitate Media Un radio pirat a perturbat serviciile de alarmare în caz de dezastre şi de comunicaţie şi navigaţie aeronautică

Un radio pirat a perturbat serviciile de alarmare în caz de dezastre şi de comunicaţie şi navigaţie aeronautică

Un radio pirat a perturbat serviciile de alarmare în caz de dezastre şi de comunicaţie şi navigaţie aeronautică
Sursa foto: Foto: dvorak.org
03 Dec 2011   •   18:29

Un bucureştean este cercetat de poliţişti după ce a înfiinţat un post de radio pirat care în octombrie şi noiembrie a emis muzică pe o frecvenţă din banda de radiodifuziune naţională, perturbând serviciile de comunicaţie şi radio-navigaţie aeronautică, inclusiv cele de alarmare în caz de dezastre, informează Mediafax.
   
Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, este acuzat de emitere sau retransmitere de programe fără licenţă audiovizuală, licenţă de emisie, autorizaţie tehnică de funcţionare sau autorizaţie de retransmisie.
   
"În fapt, M. Alexandru este suspectat că, în perioada octombrie - noiembrie 2011, a emis neautorizat, pe o frecvenţă din banda de radiodifuziune naţională, folosind diferite pseudonime, muzică diversă, punând astfel în pericol vieţi omeneşti prin perturbarea serviciilor de comunicaţie şi radio-navigaţie aeronautică, inclusiv a serviciilor de alarmare în caz de dezastre", se arată într-un comunicat de sâmbătă al Poliţiei Capitalei.
   
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 5 Bucureşti au făcut, vineri, o percheziţie domiciliară la adresa de unde emitea postul de radio, unde au găsit aparatura folosită la emisie, respectiv un sistem de calcul, codor stereo, precum şi două antene bipolare ce erau amplasate pe acoperişul imobilului. Aparatura a fost confiscată, iar tânărul este cercetat în stare de libertate.

×
Subiecte în articol: Capitală radio muzica licenta
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close