Antena 3 CNN Actualitate Media Verdictul primit de o cunoscută știristă de la noi: "Păreți sănătoasă, dar nu sunteți”

Verdictul primit de o cunoscută știristă de la noi: "Păreți sănătoasă, dar nu sunteți”

 Verdictul primit de o cunoscută știristă de la noi: "Păreți sănătoasă, dar nu sunteți”
09 Aug 2016   •   16:18

În urmă cu nouă ani, jurnalista Livia Dilă a mers la medic pentru a-și face niște analize de rutină. Cu rezultatul analizelor în față, doctorița i-a zis: „Doamnă, păreți sănătoasă, dar nu sunteți”, relatează republica.ro.

După un test de glucoză, a venit și diagnosticul: diabet de tip 2, o boală favorizată de un stil de viață nesănătos, cu mese pe apucate, constând din alimente bogate în grăsimi saturate, mâncate la te miri ce ore. Din acel moment, medicul i-a recomandat un tratament medicamentos, care însă nu putea face minuni de unul singur.

„Mi-a zis: Nu vă puneți speranțele și așteptările doar în pastile, pentru că modul de viață v-a adus aici și modul de viață pe care îl veți avea de acum înainte vă va face o viață mai bună sau mai proastă”, își amintește Livia Dilă.

A început să analizeze lucrurile pe care le făcea zilnic și și-a dat seama că acestea nu erau în favoarea, ci în detrimentul sănătății ei. Ca mulți dintre românii care își doresc să facă performanță la job nu avea vreme să mănânce cât, cum și de câte ori trebuie. „Tot timpul ciugulești, nu mănânci, iar mâncarea proastă se adună. Ești într-o agitație perpetuă, cred că dacă ne-am întâlni mai mulți să vorbim despre viața noastră, probabil că am putea să începe să conștientizăm puțin acest lucru. Ce înseamnă stresul? Înseamnă alergătură, înseamnă oboseală, înseamnă multe lucruri de făcut într-o unitate de timp mică, înseamnă o stare de nemulțumire”, spune Livia Dilă.

Continuarea, pe republica.ro.

×
Subiecte în articol: diabet
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close