Antena 3 CNN Actualitate Media Victor Ponta, scrisoare deschisă către liderii Opoziţei despre datoriile Realitatea TV, societate care se laudă "cu protecţia PNL"

Victor Ponta, scrisoare deschisă către liderii Opoziţei despre datoriile Realitatea TV, societate care se laudă "cu protecţia PNL"

Victor Ponta, scrisoare deschisă către liderii Opoziţei despre datoriile Realitatea TV, societate care se laudă "cu protecţia PNL"
08 Sep 2015   •   17:51

Premierul Victor Ponta a trimis o scrisoare deschisă adresată copreşedinţilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, pe care a publicat-o pe pagina sa de Facebook, în care vorbeşte despre datoriile "Realitatea Media” SA, societate care "eludează grav prevederile legale şi obligaţiile fiscale", dar care se bucură "de protecția şi sprijinul Partidului Național Liberal".

"Lupta împotriva evaziunii fiscale este (din punctul meu de vedere, dar și al interesului public) la fel de importantă ca și lupta împotriva corupției! În ultimii 4 ani, doar prin combaterea evaziunii, încasările la bugetul de stat au crescut cu peste 4 miliarde de Euro (comparativ - primele 8 luni din anul 2015 față de perioada similară din 2012). Adoptarea de către Parlament a noului Cod al Insolvenței a reprezentat un ajutor important în acest sens",
a scris Victor Ponta, pe Facebook.

"Doresc însă, în acest context, să vă atrag atenţia asupra unei societăţi comerciale care eludează grav prevederile legale şi obligaţiile fiscale - afirmând însă, în acelaşi timp, că se bucura de protecția şi sprijinul Partidului Național Liberal, pe care cu onoare îl reprezentaţi
", a mai scris Ponta.

Mesajul premierului pentru liderii opoziţiei vine la împlinirea a patru ani de când societatea “Realitatea Media” SA a fost declarată în stare de insolvenţă.

După ce prezintă situaţia în care se află Realitatea Media SA, la patru ani de la intrarea în insolvenţă, Victor Ponta le adresează celor doi lideri PNL două întrebări: "1. Considerați că SC "Realitatea Media" SA trebuie să plăteasca cei 92.63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) datorați la bugetul consolidat de stat, sume acumulate prin neplata timp de 4 ani a taxelor și impozitelor datorate? Da sau Nu (fără “dacă” și “parcă”).  2. În cazul în care partidul dvs. va ajunge la guvernare, veți continua eforturile legale ale ANAF de recuperare a acestei sume uriașe sau veți considera că aceștia trebuie “iertați” ca un fel de recompensă pe care trebuie să o acordați pentru sprijinul politic pe care partidul dvs. îl primește în această perioadă? Da sau Nu?"
 

 
Scrisoare deschisă adresată copreședinților PNL - dna. Alina Gorghiu și dl. Vasile BlagaStimați lideri politici...

Posted by Victor Ponta on 8 Septembrie 2015

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close