Antena 3 CNN Actualitate Medic din Bacău, acuzat ca a neglijat o pacientă, care a murit

Medic din Bacău, acuzat ca a neglijat o pacientă, care a murit

Medic din Bacău, acuzat ca a neglijat o pacientă, care a murit
24 Ian 2011   •   21:00

Un medic din Bacău e acuzat că a neglijat o pacientă. Femeia a murit marţi din cauza rănilor care s-au infectat. Medicul care a îngrijit-o este cel acuzat că în urmă cu două săptămâni ar fi lăsat un infractor să rămână în spital cu victima pe care o incendiase.

Tânăra de 31 de ani a murit marţi la spitalul de arşi din Capitală. Fusese transferată în stare gravă de la Bacău.

“Au spus că i-a fost fatal de la Bacău ce s-a întâmplat. Ea a ajuns cu septicemie de gradul patru. Om sănătos, pe picioarele lui, să ajungi în starea asta. Nu pot să-mi explic”, a declarat Florin Alexandrescu, soţul femeii.

Vestea nu l-a mirat pe doctorul care a tratat-o. Acelaşi medic este anchetat pentru că i-a permis unui incendiator să rămână în spital cu victima lui. De altfel cele două poveşti au o legătură. Cele două femei au stat în acelaşi salon.

Soţul ei susţine că femeia ar fi fost neglijată pentru că el a criticat medicii şi spitalul. “Mi-a reprosat că de ce am mers la personalul spitalului şi umblu eu să fac reguli să aduc igiena în spital”, a spus Florin Alexandrescu, soţul femeii.
 

 
Ancheta a început deja. “Cauza a fost înregistrată pentru moment ca şi moarte suspectă, s-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului”, a precizat Felix Bănilă, prim-procuror.

Ancheta penală dar şi ancheta medicală cerută de ministrul Sănătăţii încearcă să mai lămurească şi ce fel de tratament a primit femeia la Spitalul din Bacău.

Suspiciunea că nu a fost tratată cum trebuie este alimentată şi de faptul că atunci când a fost trasferată la Bucureşti nu avea fişa medicală completă.

Poliţiştii spun că foaia pentru cele două săptămâni de spitalizare ar fi fost completată abia după transferul pacientei.

×
Subiecte în articol: medic Bacău pacienta neglijenta
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close