Antena 3 CNN Actualitate Avertisment Bitdefender. Românii sunt şantajaţi online de escroci cu mii de mesaje care pretind că sunt de la Poșta Română

Avertisment Bitdefender. Românii sunt şantajaţi online de escroci cu mii de mesaje care pretind că sunt de la Poșta Română

Specialiştii companiei Bitdefender au lansat un semnal de alarma prin care anunţă că începând de duminică, 8 august, au fost emise mii de mesaje electronice, care pretind că sunt trimise de către Poşta Română şi care au fost expediate de pe IP-uri care provin din Statele Unite ale Americii.

Avertisment Bitdefender. Românii sunt şantajaţi online de escroci cu mii de mesaje care pretind că sunt de la Poșta Română
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    10 Aug 2021   •   19:24

Potrivit Bitdefender, destinatarii sunt somaţi să plătească o taxă vamală suplimentară pentru a primi un colet.

Mai exact, oamenii sunt invitați să acceseze un link pentru a finaliza plata şi a li se confirma expedierea coletului. După accesarea link-ului, victimele le oferă atacatorilor datele lor bancare, care pot fi folosite mai apoi pentru a accesa conturile compromise.

„Mii de e-mail-uri frauduloase în care oamenii sunt notificaţi că pachetul lor nu a putut fi livrat din cauza neachitării unei taxe vamale de 3,54 de lei au fost trimise începând de duminică către ţinte din România de pe IP-uri care aparent provin din Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicatul de presă, citat de Agerpres.

Trebuie să verifici atent expeditorul e-mail-ului şi adresa acestuia

Bitdefender recomandă utilizatorilor să verifice cu atenţie expeditorul e-mail-ului şi adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente ataşate.

În acest context, Poşta Română informează cetățenii că pentru comunicarea cu clienții se folosesc adresele oficiale ([email protected], [email protected]) şi nu solicită plata unor taxe vamale prin intermediul unor astfel de mesaje.

De asemenea, compania nu cere clienţilor să furnizeze parole, date cu caracter personal, numere de card sau alte informaţii bancare.
 

×
Subiecte în articol: Posta Romana mesaje santaj taxe vamale
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close