Antena 3 CNN Actualitate Modalitatea prin care românii pot plăti mai puțin la polița RCA | Economie la asigurarea obligatorie, perfect legală

Modalitatea prin care românii pot plăti mai puțin la polița RCA | Economie la asigurarea obligatorie, perfect legală

Șoferii caută variante pentru a plăti mai puțin la polița RCA, iar mulți dintre ei au prins deja cum să facă economie la asigurarea obligatorie, printr-o modalitate simplă și perfect legală.

Modalitatea prin care românii pot plăti mai puțin la polița RCA | Economie la asigurarea obligatorie, perfect legală
Sursa foto: Arhivă Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    15 Mar 2024   •   08:00

Polițele RCA au crescut din ce în ce mai mult în ultima perioadă, motiv pentru care șoferii caută metode prin care să reducă semnificativ aceste cheltuieli. 

De aceea, mulți români au apelat deja la o modalitate simplă, eficientă și legală prin care să plătească mai puțin pentru asigurarea obligatorie.

Cum poți plăti mai puțin la asigurarea obligatorie

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a dezvăluit o modalitate prin care românii pot plăti mai puțin pentru asigurarea RCA.

Mai exact, potrivit europarlamentarului, orice asigurator dintr-un stat membru al Uniunii Europene poate vinde polițe de asigurare RCA în alt stat membru, inclusiv în România, printr-o notificare simplă către autoritățile române.

Astfel, dacă românii achiziționează polițe de la asigurartori din alte state europene, pe baza pașaportului european, vor plăti mai puțin, iar partea bună este că totul e perfect legal. 

”Deci, un asigurator în cazul ăsta din Cipru sau din altă țară poate pur și simplu să vândă la noi polițe în condiții legale dacă notifică autoritățile române. Și cu ocazia asta o grămadă de români, respectiv aproape 2 milioane, și-au făcut deja polițe RCA la asiguratori din afara României.

Nu facem reclamă la asiguratori, dar spunem că e legal, e ok și puteți să căutați pe net să vă faceți polițe RCA la astfel de asiguratori. Nu trebuie să fie din România, trebuie doar să fie agrementați în România prin simpla notificare, adică prin pașaport european pentru asiguratori. Și uite așa, oriunde te afli în Uniunea Europeană, poți să-ți cumperi un RCA la prețuri rezonabile”, a susținut europarlamentarul Vlad Gheorghe pe o rețea de socializare.

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close