Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea: „Doamna Kovesi cere demisia doamnei Kovesi!”. De ce nu mai poate fi magistrat șefa DNA

Mihai Gâdea: „Doamna Kovesi cere demisia doamnei Kovesi!”. De ce nu mai poate fi magistrat șefa DNA

Mihai Gâdea: „Doamna Kovesi cere demisia doamnei Kovesi!”. De ce nu mai poate fi magistrat șefa DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Mai 2017   •   21:45

Mihai Gâdea a arătat situația absurdă în care se regăsește șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, care declara, la scurt timp după apariția fotografiilor cu Alina Bica, șefa DIICOT la acea vreme, și Elena Udrea la shopping, la Paris, că astfel de relații cu oamenii politici sunt  incompatibile cu funcția de magistrat.

În 2014, la scurt timp după apariția în presă a pozelor cu Bica și Udrea, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a acuzat-o pe şefa DIICOT că plimbarea ei la Paris alături de Elena Udrea o face incompatibilă cu statutul de magistrat. 

“Niciodată nu mă văd cu politicieni, cel puţin în timpul liber”

“Niciodată nu mă văd cu politicieni, cel puţin în timpul liber. Uneori, datorită atribuţiilor de serviciu, trebuie să interacţionez (cu politicieni), dar doar la întâlniri instituţionale şi la activităţi instituţionale. În timpul liber nu mă văd cu politicieni şi nu mă întâlnesc cu ei. Consider că este o incompatibilitate cu statutul de magistrat şi având în vedere calitatea mea de procuror în Direcţia Naţională Anticorupţie cred că ar fi total nepotrivit să mă văd cu politicieni în timpul liber”, a declarat Laura Codruţa Kovesi într-un interviu pentru ziare.com.

”Cine ne spune în această seară că doamna Kovesi este incompatibilă cu statutul de magistrat? Chiar doamna Kovesi! (...) Doamna Kovesi cere demisia doamnei Kovesi!”, a spus Mihai Gâdea, la Antena 3.

”Dacă luam pe declarațiile doamnei Kovesi, atunci e foarte clar. Nu era în timpul liber. Era la serviciu, probabil. Poate era o relație instituțională acolo, se ocupau cu anumite lucruri”, a spus jurnalistul Iosif Buble, invitat la Antena 3.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close